21 °C Budapest

Külföldi nyaralás fillérekért: ezek 2019 legolcsóbb úticéljai

2019. május 12. 07:02

Utaznál, de lecsúsztál a first minute kedvezményekről? Semmi baj! még bőven találsz jó árú utakat idén nyárra, csak tudni kell, hol keresd. A Pénzcentrum összegyűjtötte az idei legolcsóbb úti célokat és legkedvezőbb ajánlatokat: csak válogatnod kell.

A Magyarországról indított, turizmussal kapcsolatos internetes keresések száma dinamikus növekedést mutat, 2018-ban 9 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül Google keresési adataiból. Míg 2016-ban a legtöbb keresést augusztusban indították, addig 2018-ban július volt a csúcsidőszak a turisztikai célú böngészések szempontjából. Tehát a magyarok egyre korábban döntenek arról, hová utaznának nyaralni.

Olaszország, Horvátország és Ausztria voltak a leggyakrabban keresett desztináció 2018-ban, a legnagyobb ütemben pedig Görögország és Szlovénia iránt nőtt az érdeklődés. A városok között továbbra is Bécs vezet Barcelona és London előtt. Növekedési ütem tekintetében Barcelona kiemelkedik versenytársai közül, 2017-ről 2018-ra 33 százalékkal emelkedett a keresések száma.

KATT! Ne maradj le a legjobb nyaralóhelyekről: mutatjuk az ország strandparadicsomait

Akik pedig inkább az utazási irodákban bíznak, azok körében a TOP 5 desztináció az idei évben Egyiptom, Csehország, Olaszország Törökország és Portugália - számolt be a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing menedzsere.

Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok 60 százalékának volt lehetősége hosszabb-rövidebb pihenésre 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest 15 ezer forinttal több, átlagosan 162 ezer forint jutott háztartásonként üdülésre.

Akik lecsúsztak a jellemzően tavasz végéig, március-áprilisig tartó nagy előfoglalási kedvezményekről, azoknak sem kell lemondaniuk idén az olcsó nyaralásról.

Törökország verhetetlen

"Ár-érték arányban a török útjaink kiemelkedőek az All Inclusive ellátás és a szállodák szolgáltatásai miatt. Bulgária szintén jó választás, mert sokoldalúsága és könnyű megközelíthetősége mellett jó ár-érték arányú szállodák sora várja az utasokat. Ausztriában érdemes megemlíteni a különböző régiós kártyákat, amit az utasok sok esetben ingyen kapnak a szálláshoz. Így csökkenteni lehet a kiadásokat, mivel nem kell extra díjat fizetni a felvonók használatáért, strandbelépőért stb., ami ugye egy 4 fős család esetében komolyabb összeg is lehet" - mondta el Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője 

Konkrétan?

Aki már most a nyári kikapcsolódást tervezi (ki nem?), az még találhat igazán jó ajánlatokat a piacon, ha utazási irodával menne, ha kuponnal.
Törökországban egy hetet tölthetünk el félpanziós ellátással egy 3 csillagos hotelben június 8. és 15. között az Invia ajánlatában fejenként 118 233 forintért, és az árban a repülőjegy is benne van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szintén júniusban a törökországi Side-ben található Selenium Hotelben tölthetsz el június elején egy hetet félpanziós ellátással fejenként 118 871 forintért a Neckermann ajánlatában.

Aki inkább maga intézné az utazását, az Aldi Travel oldalán már akár 21 700 forintért foglalhat 2 főre szállást a tengerparti Alanya városában, igaz ellátás nincs ebben az árban.

Napospart

Szintén egyre népszerűbb úti cél a magyarok körében Bulgária, ahová a Bónusz Brigád ajánlatában most fejenként 99 950 forintért repülhetünk ki és tölthetünk el egy hetet egy 3 csillagos partközeli szállodában, ahol még reggelit is kapunk.

Akinek a kényelem is fontos, az akár 4 csillagos szállodába is mehet, ennek ára 94 316 forint/fő az utazom.com oldalán, igaz ez egy augusztus végi időpont.

A fáraók földje

Aki nem bírja ki nyárig, és már akár májusban indulna, az most szuper áron juthat el repülővel Egyiptomba, Sharm el Sheikhbe: fejenként 51 060 forintért és egy 4 csillagos szállodában pihenhet félpanziós ellátással - a Start utazás ajánlatában.

De van ajánlat 100 ezer forint környékén is, a Ghazala Beach Hotelbe: 4 csillagos szálloda, repülős kiutazás, félpanziós ellátás, mindez az utazzéastminute oldalán megtekinthető. 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm