2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Koronavírus: zajlanak a külügyi egyeztetések, 46 magyar van külföldi karanténban


Szijjártó Péter szóvivő kedden délelőtt a sajtótájékoztatóján elmondta, a személyes külügyi kapcsolattartás is kezd lehetetlenné válni a koronavírus járvány miatt. Felhívta a figyelmet a komoly egymásra utaltságra a szomszédos országokkal az egészségvédelem, egészségühyi ellátás, gazdaság fenntartása tekintetében. Bejelentette: hónapokban mérhető korszakra kell felkészülnie a lakosságnak a korlátozásra.

Meg kell védenünk az emberek egészségét

- mondta, és biztosítani kell nyilatkozata szerint az ellátásukat. Bejelentette: A mai naptól kezdve csak a magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére. A teherszállítást továbbra sem korlátozzák az ország ellátása érdekében, hiszen 42 milliárdnyi eurónyi kereskedelem bonyolódott le az elmúlt évben a szomszédos országok felé. 

Magyarország és Szlovákia határán külön szabályoznák a határátlépést - erről zajlanak a tárgyalások, amíg nincs megállapodás erről, addig ugyanaz a korlátozás vonatkozik a szlovák határra is, mint a többi országra.

Speciális az Ausztria-Magyarország határhelyzet is: 51 ezer magyar jár át a határon az osztrák statisztikák alapján, az ő munkájukat korlátozás nem terheli, hiszen befelé továbbra is át tudják lépni a határt.

A szóvivő azt kérte azoktól a magyaroktól, akik szeretnének hazatérni külföldről, de ez nehézségekbe ütközik, keressék fel a magyar nagykövetséget, és kérjenek segítséget. Ebben segítséget fognak kapni. Magyarország csatlakozott a cseh kezdeményezéshez, amely majd az európai állampolgárok hazatérését fogja koordinálni, segíteni. 

Szijjártó Péter azt is elmondta: jelenleg a világ 5 országában összesen 46 magyar áll korlátozó karantén intézkedés alatt. Ez a szám jelenleg megnőtt az új osztrák intézkedések nyomán. 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk