2020. február 28. péntek Elemér

Koronavírus: döntött a Külügy, 1-es kategóriába sorolta Kína Hupej tartományát


A Külügyminisztérium  január 27-én turisztikai, utazási szempontból az I.-es, vagyis az utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába tette át Kína Hupej tartományát, amely eddig a "Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" (II. kategória) közé tartozott, szúrta ki a Pénzcentrum. Ma pedig az utazással kapcsolatos friss információk között az szerepel: a járvány a bejelentés óta már a tartományon kívül is megjelent (Kína több régiójában, Hongkongban, Makaón, Tajvanon, Dél-Koreában, Vietnámban, Thaiföldön, az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztráliában is) több mint 6000 megbetegedést és mintegy 132 halálesetet okozva. 

A Külügyminisztérium ma reggeli közlése szerint azt javasolja, a Wuhan tartományba tervezett utazásokat halasszuk el:  

Hupej tartomány és annak székhelye, Wuhan városa 2020. január 23. óta le van zárva, a tartományt és a várost elhagyni, oda belépni sem légi, sem szárazföldi úton nem lehet, így az oda tervezett utazásukat mindenképpen javasoljuk elhalasztani. A Kína egyéb területeire történő utazások során megfelelő körültekintést javasolunk.

A konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon elérhető tájékoztatás szerint az Utazásra nem javasolt térségek közt két kategória létezik: az I.-es, amelybe a nem javasolt térségek tartoznak, és a II-es, Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek. Január 27-én Kínán belül Hupej tartomány teljes területe a II-esből az I-es, vagyis a nem javasolt kategóriába került át, az indok pedig: "az atípusos tudőgyulladásos megbetegedések, a koronavírus járvány kitörése".

Hupej tartomány mellett Zhejiang, Kanton, Hunan, Henan, Anhui, Csungking, Shandong, Jiangxi és Sichuan tartományok számítanak a legfertőzöttebb területeknek, ezekben a tartományokban lépte át az igazolt betegek száma a 100 főt. Pekingben 91, Sanghajban 80 főt tartanak számon.

A WHO jelzése szerint Thaiföldön 14, Vietnámban 2, Kambodzsában 1, Tajvanon 8, Szingapúrban 7, Japánban 4, Dél-Koreában 4, Malajziában 4, Indonéziában 3, Srí Lankán 1, Franciaországban 4, Németországban 4, az Amerikai Egyesült Államokban 5, Ausztráliában 4, Kanadában 1 megbetegedést észleltek eddig, mind Wuhan-ból érkezett személyeknél. A legfrissebb adatok szerint immár emberről emberre is terjed, ismert gyógymódja jelenleg nincs, ez idő szerint csak a tünetek kezelését tudják megoldani. 

A vírus elleni védekezéshez szükséges védőoltás kifejlesztése folyamatban van.

A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús - és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).

 

 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.01-04.05
Országos

Lidl

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.27-03.04
Országos

Spar

02.27-03.04
Országos

Auchan

02.27-03.04
Országos

Aldi

02.27-03.04
Országos

Tesco

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.26-04.03
Országos

  Ajánlatunk