2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Koronavírus: akár augusztus 20-ig is zárva maradhat ez az ország

  • MTI
  • 2020. május 15. péntek 20:44

Norvégia valószínűleg augusztus 20-ig fenntartja a koronavírus-járvány miatt hozott ki- és beutazási korlátozásokat - mondta pénteken az ország miniszterelnöke, Erna Solberg sajtótájékoztatón.,

Így hivatalosan nyár végéig nem ajánlott külföldre utazniuk a norvégoknak, aki pedig mégis kiutazik, annak tíz napra karanténba kell vonulnia visszatérte után. Emellett nem kap belépési engedélyt azok döntő többsége, akik nem a skandináv országban élnek, vagy ott dolgoznak.

A kormányfő azt javasolta a lakosságnak, hogy idén nyaraljon belföldön, ám hozzátette: lehet, hogy a kormány enyhít a skandináv országokba utazás megkötésein június 15-től, július 20-tól pedig további európai országokkal bővülhet a lista.

Norvégiában a pénteki adatok szerint 8175 koronafertőzést bizonyítottak, a ragály miatt 232-en haltak meg.

A skandináv országban nem rontott a járványhelyzeten, hogy április 20-án újra megnyitották az óvodákat, majd egy héttel később az általános iskolákat. Az újrakezdés ugyanakkor szigorú egészségbiztonsági előírások mellett indult: a gyerekeket kis létszámú csoportokba osztották, távolságot kell tartaniuk egymástól, rendszeresen kezet mosnak, a tanórákat pedig amennyire lehet, a szabadban tartják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.