2020. április 7. kedd Herman

Koronavírus: a várakozók türelmét kéri az operatív törzs, eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki


Dr. Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatójn elmondta: 85 főre emelkedett a megbetegedettek száma, és két újabb áldozatot követelt hazánkban az új típusú koronavírus. Két férfi, egy 68 éves és 74 éves krónikus páciens halálához vezetett a megbetegedés. Hangsúlyozta: a veszélyeztetett csoportba tartozóktól kérik, maradjanak otthon, ne tegyék ki magukat a vírusnak. Ha ők kapják el a betegséget, sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint a fiatalabb korosztályra, akik 80 százalékban enyhe tünetekkel vészelik azt át.

Tekintettel a világjárványra, a tisztifőorvos ismételten kért mindenkit, maradjon otthon, ha megteheti, különsen azok, akik külföldről térnek haza, vagy kontaktusba kerülhetett koronavírusos betegekkel. 

Tudom, hogy ez a helyzet áldozatot kíván 

- jelentette ki, és elmondása szerint ez minden állampolgárra vonatkozik, és mindenkitől kérte, hogy tegyék meg azt, amit csak megtehetnek, hogy lasítsák a vírus terjedését. Azt is közölte: 7 gyógyult távozott már az egészségügyi intézményekből. Ezért köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának. 

Lakatos Tibor kiemelte a tájékoztatón, a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben vannak. A Magyarországon a tranzitforgalom folyamatos, az ismertetés szerint Rajkánál 120, Hegyeshalomnál 150 perc várakozási időre kell számítani, egyéb helyeken nincs fennakadás, a személyforgalom is folyamatos. Csanádpalotánál kb. 35 km hosszú kocsisor torlódott fel, így tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. 

A Liszt Ferenc repülőtéren 42 fő várakozik jelenleg.

3506 ember van jelenleg hatósági házi karanténban, Lakatos Tibor tájékoztatása szerint egyre többen szegik meg a szabályozást. 69 esetben állapítottak meg szabálysértést. Nem győzik hangsúlyozni, hogy a vírus potenciális hordozóinak be kell tartania a korlátozásokat, különben az egészségügyben dolgozók munkája hiábavaló.

Felhívta a figyelmet nyerészkedők, csalókra, ellenük folyamatosan zajlanak az intézkedések. Vannak olyan csalók, akik hatósági személynek kiadva magukat pénzt gyűjtenek. Fontos, hogy ne dőljünk be az ilyen csalóknak, a hatósági személyek minden esetben hitelt érdemlően igazolják magukat.

Lakatos Tibor ismertetése szerint a rendőrség 47 eljárást indított eddig, 22 gyanúsítottat hallgattak ki. A mai napon fővárosi és megyei bizottságok is kezdték meg a működésüket a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés érdekében. A magyar honvédség szintén megkezdte támogató munkáját magyar vállalatoknál, és a határokon. Ruszin Romulusz dandártábornok tájékoztatása szerint 71 vállalatnál jelentek meg a honvédelmi irányítási törzsek.

A magyar honvédség legfontosabb feladata a magyar emberek védelme

- mondta el, és azt is hozzátette: a településeken megjelenő járőrök feladata, hogy segítsenek, információt adjanak, fokozzák a lakosság biztonságérzetét, segítség a rendőrség munkáját. Ismeretette, hogy a holnapi naptól további 100 fő segíti majd a honvédségtől az osztrák és szlovák határ mentén a határőrök és a rendőrség munkáját. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Erre végképp nem voltak felkészülve a dolgozók: az agyonhajszoltság csak a kezdet
A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja életünket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos

  Ajánlatunk