7 °C Budapest

Kitolhatják az utazási korlátozást az EU-ban: itt az Európai Bizottság javaslata

MTI
2020. április 8. 20:31

Az Európai Bizottság arra kérte a schengeni övezet tagállamait, illetve a társult államokat, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem sikere érdekében további 30 nappal, május 15-éig hosszabbítsák meg az Európai Unióba (EU) irányuló, nem alapvető fontosságú utazásokra vonatkozó ideiglenes korlátozást - közölte az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Unió március 15-én döntött arról, hogy az unió külső határának valamennyi schengeni állam biztonsági határaként kell működnie, amelyeken 30 napig tartó ideiglenes utazási korlátozást kell alkalmazni az unión kívüli országokból az EU-ba irányuló, nem alapvető fontosságú utazásokra.

A tagállamok és a világjárvánnyal küzdő nem uniós országok tapasztalatai azt mutatják, hogy 30 napnál hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy a vírus továbbterjedése elleni küzdelem érdekében meghozott intézkedések eredményesek legyenek. A bizottság a hosszabbítással kapcsolatban összehangolt megközelítést szorgalmaz, mivel a külső határokra vonatkozó intézkedések csak akkor lehetnek hatékonyak, ha azokat az összes uniós tagállam és schengeni tagállam mindegyik határ esetében egységesen hajtja végre és ugyanakkor szünteti be.

Az utazási korlátozás, valamint annak meghosszabbítására vonatkozó felhívás 30 országra, a schengeni övezet valamennyi országára, valamint a négy schengeni társult államra, Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra vonatkozik.

Az ideiglenes utazási korlátozás mentességet biztosít az összes uniós tagállam és schengeni társult állam állampolgárai számára az otthonukba történő hazatéréshez. Nem vonatkozik továbbá az egészségügyi szakemberekre, egészségügyi kutatókra, idősgondozással foglalkozó szakemberekre, határ menti ingázó munkavállalókra, árufuvarozást végző szállítókra, diplomatákra, nemzetközi szervezetek alkalmazottjaira, a katonai személyzetre és a humanitárius dolgozókra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem