2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Kis jó hír a vonattal utazóknak

  • 2014. június 5. csütörtök 10:02

A MÁV-START Zrt. júniustól ismét maga üzemelteti a nemzetközi járatokban az étkezőkocsikat: a nyári időszakban a Balaton északi és déli partjára közlekedő vonatokon is újra lesz büfékocsi.


A MÁV-Start 2012 júniusában, 64 év után megszüntette a büfékocsikat a belföldi gyorsvonatokon és IC-ken, a nemzetközi járatokon pedig bérbe adta. A döntést a kereslet visszaesésével és az üzemeltetési költségek megemelkedésével indokolta a vasúttársaság.

Hétfőtől viszont már ismét a vasúttársaság üzemelteti a nemzetközi járatokon közlekedő étkezőkocsikat, ezért júliustól, igaz csak a nyári szezon alatt, de újra elindul a szolgáltatás a Balatonra induló belföldi vonatokon is - számolt be a Híradó.hu.

A régi büfékocsikat új eszközökkel szerelték fel, és frissült az étlap is: akár 18 féle étel közül is választhatnak majd az utasok. A szolgáltatással több mint száz új munkahely jön létre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk