Kihagyhatatlan: a világ legjobb csúszdaparkjai - itt a lista

Pénzcentrum
2014. június 20. 17:01

Az elmúlt jó pár évben rengeteget fejlődtek a csúszdaparkok, ma már olyan hajmeresztő vízi alkalmatosságokkal találkozhatunk, amik még a legbátrabbakat is próbára teszik. Bár szerencsére Magyarország is el van látva remek víziparkokkal, azért csak fussuk át az amerikai Thrillist.com listáját: itt vannak a világ legeslegjobb csúszdái. Némelyik még Magyarországról is könnyen elérhető.

1. Beach Park - Aquiraz, Brazília

A Beach Park Dél-Amerika legnagyobb víziparkja, de nem csak ezért érdekes. Hanem azért is, mert egy egész Disney-világ fogadja a látogatókat. Mivel az óceánparton fekszik, akár a nyílt vízben is lehet lubickolni. Ezen kívül az is előnyére szolgál, hogy a komplexum területén szállodák is vannak, így a rajongók egy hétig csúszkálhatnak folyamatosan anélkül, hogy bármi elvonná a figyelmüket a szórakozásról.

A legfélelmetesebb csúszda: a tizennégy emeletnyi magas Insano még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült mint a világ legmagasabb csúszdája.



2. Blizzard Beach - Bay Lake, Florida

Az itteni strandot úgy alakították ki, hogy úgy érezd, épp egy téli hegycsúcson csúszkálsz, amikor ott vagy. Sílift visz fel a "hegy" tetejére, onnan indul a móka. Mindenütt havasnak tűnő díszletek próbálják elhitetni veled, hogy valójában tél van!

A legfélelmetesebb csúszda:
majdnem negyven méter magasból indul a szabadesés, és zuhanás közben figyelheted, mennyire sikerült felgyorsulni, van sebességmérő.

3. Terme 3000 Adventure Pool Complex - Alsómarác, Szlovénia

A hozzánk legközelebb eső komplexum igazi ritkaság, hiszen a csúszdaparkon túl meglehetősen nagy wellness részleg is van. Harminc kültéri és beltéri medence várja a látogatókat. Ezekben különleges feketevíz van, ami 1175 méter mélyből tör fel. A 72 fokos forrásvíz elméletileg felfrissíti és megnyugtatja a testet, emellett fájdalomcsillapító hatása is van.

A legjobb csúszda: az Aqualoop Európa negyedik leggyorsabbja, és 7 másodperc alatt lehet lecsúszni rajta.



4. Holiday World & Splashin' Safari - Santa Claus, Indiana

A Holiday World-öt az egyes elemek miatt imádják a látogatók: van itt vízi hullámvasút, vagy Bakuli, a gigantikus fazékmedence, amibe csak úgy beledobják az embert. Szomszédos egy hatalmas hullámvasútparkkal, ahová bárki átcsámoboroghat egy kis szárazföldi szórakozás kedvéért.

A legijesztőbb csúszda:
a Wildebeest, azaz gnú - igazi vízi hullámvasút.



5. Tropical Island Resort - Krausnick, Németország

Állandó jó idő, fehér homokos partok, pálmafák, sosem találnád ki, milyen környezetben: egy régi repülőgép hangárban. Ez a világ legnagyobb fedett csúszdaparkja.

A legjobb csúszda: egy óriási toronyból indul nem is egy, hanem rögtön négy különböző irányba kavargó csúszda.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)



6. Wet 'N' Wild - Orlando, Florida

Itt van a világon a legtöbb olyan csúszda, ahol egyszerre sokan csúszkálhatnak együtt. Emellett van egy hatalmas, 1500 négyzetméteres hullámmedence, és még egy hetvenes éveket időző retrócsúszda is.

A legijesztőbb csúszda:
A Brain Wash, azaz az agymosás, egy hat emeletes extrém csőcsúszda, ami egy óriási tölcsérbe fut bele.



7. Siam Park - Tenerife, Spanyolország

Ebben a thai tematikájú parkban bárki úgy érezheti magát, mintha Bangkokban járna, csak nem kell olyan messzire menni, elég hozzá Spanyolországig utazni. Az egyik medencében hullámszörf leckéket is lehet venni.

A legijesztőbb csúszda: A Don't look down, azaz ne nézz le a legjobb tanács, amit a csúszdázó közönség kaphat. A torony tetején állva ugyanis sokaknak inába száll a bátorsága, mielőtt nekivágnának a csúszásnak.



8. World Waterpark - Alberta, Kanada

A listára kerüléséhez itt elég volt annyi, hogy itt található a világ legnagyobb beltéri medencéje. Fölötte pedig végigrepülhetsz egy drótköteles függőpályán.

A legfélelmetesebb csúszda: amikor elindulsz a csúszdán, az meglehetősen ijesztő. Betesznek egy kapszulába, jön a visszaszámlálás, és te zuhanni kezdesz.



9. Wild Wadi Waterpark - Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Harminc különböző csúszdát és egyéb vízi alkalmatosságot lehet kipróbálni, köztük vízi hullámvasutakat is. Emellett vannak szörfszimulátorok is.

A legfélelmetesebb csúszda: a Jumeirah Sceirah, felmászol a tetejére, és jönnek a szigorú instrukciók. Keresztezniük kell a kezeket és lábakat, mielőtt kinyílna a csapóajtó, és indul a zuhanás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem