Kiderült, hova utaznak szilveszterezni a magyarok

MTI
2017. december 29. 12:00

A szálláskereső oldalak összegezték adataikat, melyből kiderült, hogy melyek a legnépszerűbb úti célok szilveszterkor a magyarok körében.  Eszerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

A magyarok legkeresettebb szilveszteri úti céljainak listáját Budapest vezeti, a második helyen Prága, a harmadikon Hajdúszoboszló áll - közölte a trivago.hu. A top 20-as rangsorban - amelyet a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatok alapján állítottak össze - 13 belföldi úti cél szerepel.

A magyarok - ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel - szívesebben töltik belföldön a szilvesztert. A lista alapján ismét jól teljesítettek a fürdővárosok: az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadik lett, Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett. Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő külföldi úti célok közül Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20-ba.

A Szallas.hu foglalási adatai alapján a belföldi úti célok közül Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Hozzáteszik, hogy bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint.

A vendégek előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki.

A Szallas.hu adatai a szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly. A legalacsonyabb értékű foglalás 2100, míg a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forint.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem