Kiderült: 10 évesnél idősebb autót hoz be külföldről a legtöbb magyar

MTI
2018. október 9. 10:03

Csökkent a magyarországi használtautó-import a harmadik negyedévben, a 2012 óta nem tapasztalt negatív negyedéves eredmény a szigorodó forgalomba helyezési szabályokkal és a magas euróárfolyammal magyarázható - ismerteti a Das WeltAuto.

Frank György, a használtautó-kereskedő cég márkaigazgatója szerint az év eleje óta hatályos, a külföldről érkező kocsikra vonatkozó kötelező eredetiségvizsgálat hatása az első fél év után már megmutatkozik abban, hogy az illegális tevékenységet folytató kereskedések visszaszorultak. Egyre több hazai vásárló ismeri fel ugyanakkor, hogy érdemes a szabályosan kereskedők felé fordulni - jegyezte meg. Jelezte:

a használtautó importot jelentősen befolyásolja a magas forint-euró árfolyam is.

A Das WeltAuto a Datahouse adatai alapján ismertette: az idén a harmadik negyedévben 40 902 használt gépkocsi érkezett Magyarországra, 2,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A közlemény rámutat: januártól szeptemberig még így is nőtt a piac, a növekedés üteme azonban 4 százalékra mérséklődött. Tavaly az első kilenc hónapban még 10,9 százalékos volt a bővülés. Az idén az első kilenc hónap alatt összesen 120 005 külföldről behozott használt autó kapott magyar forgalmit, 4601 autóval gyarapodott az import.

A kormegoszlás nem változott nagyságrendileg: a beérkezett járművek 60 százaléka 10 évnél idősebb volt, és mindössze 20 százaléka 5 évnél fiatalabb.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem