13 °C Budapest

Kiakadtak a nyugati ingázók, vállalkozók: demonstrációra készülnek a járványhelyzetben

2020. augusztus 29. 13:35

A határmenti városok lakosainak egy jelentős része Ausztriában dolgozik, másik fele pedig az osztrák vásárlóerőből él. 

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a napi fertőzési adatok sok szempontból március végére, áprilisra emlékeztetnek. Magyarországon is nőtt a fertőzöttek száma - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 28-i kormányinfón. Éppen ezért a koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány. Fő szabály szerint szeptembertől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett.

Ezzel az intézkedéssel párhuzamosan újra nehéz idők jönnek a nyugati orszghatár mentén élő ingázókra, sőt a szolgáltatókra illetve vállalkozókra is, hiszen a szeptember elsejétől érvényes határstop miatt bizony ismét le kell mondaniuk az osztrák ügyfelekről, vásárlókról. Több határközeli város és település hazánkban, mint például Sopron is  speciális helyzetben van, hiszen amellett hogy a lakosság jelentős része Ausztriában dolgozik és napi szinten ingázik, egy másik jelentős része abból él, hogy a vásárlóerő a határ túloldaláról érkezik és biztosítja a bevételt számukra - számol be a Cyberpres.hu

Éppen ezért szeptember első hetében két alkalommal is csendes, békés demonstrációt szerveznek helyi civilek Sopronban - hívja fel a figyelmet a lap. "Ha neked is eleged van az újabb és újabb értelmetlen intézkedésekből, ha úgy érzed így nem mehet tovább, vagy ha csak egyszerűen beszélgetnél egy jót a jelenlegi magyarországi és soproni állapotokról, gyere el, szeretettel várunk 2020.09.05-én, szombaton 16.00 órától a Várkerületen a Mária-szobornál!"  - szól a felhívás.

Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

"Nem értünk egyet a kormány intézkedésével. Úgy gondolom, az újbóli határzárral nagyon sok vállalkozást tönkretesznek, és sok ember fog az utcára kerülni egyik napról a másikra. Vegyük például Sopront, ahol a lakosok nagyjából a 80 százaléka az osztrák, valamint a külföldi vendégekből él. Velük mi lesz?" - nyilatkozta a Pénzcentrumnak a demonstráció szervezője, Lukácsy Péter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm