7 °C Budapest

Kevesebbet utaztunk idén, de többet posztoltunk róla: erre keres most mindenki

2020. augusztus 17. 19:01

Két hét van hátra az idei rendhagyó nyári főszezonból, amikor a felnőtt lakosság legnagyobb része még a szokásos éves szabadságolására készül. - Az augusztusra megérkezett kánikulai idő és a biztonságos hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé.

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton a nagy melegben - egyetértenek ezzel Magyarország utazói is, mivel a főszezon legzsúfoltabb nyaralós heteiben számottevő növekedés figyelhető meg a belföldi fürdőélménypontok látogatottságában - mutat rá a Lounge Group eheti elemzése.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából, a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével készült elemzés szerint a hamarosan véget érő nyári szezon hajrájában 3000-rel több közösségi médiatartalom született a nyaralásokkal kapcsolatban, mint az előző év nyarának végén, felhasználói oldalról pedig az utazások tervezése és az élménybeszámolók generáltak aktivitást az interneten.

Még sokan fognak útra kelni

Szeptember elejéig a megkérdezettek több mint hatvan százaléka tervezi felhasználni a szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra. A főváros szellősebb lesz az elkövetkező napokban, de Budapesten is érződik az élénkülés.

A nyaralás, mint slágertéma a keresőoldalak vezető kifejezése a szezon véghajrájában. Ezen a héten például a hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit az online térben, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőélménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek.

Aquaparkok, strandok, fürdők

Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt - emelete ki a rapid kutatás. Megállapították, hogy megdönthetetlen módon a Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. Az elmúlt napokban a térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó az interneten, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízi sport és szálláslehetőségek kapcsán említették sűrűn.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Beválni látszik az élménylehetőségek szélesítése: a hónap második felében a Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok - mint például Siófokon a bor- és fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádiban a gasztrofesztivál - ugyancsak különösen népszerűek, akárcsak a Balaton körüli kerékpár- és SUP-túrák.

Más itthoni élménypontokon is felfutott az érdeklődés. Budapesten például a Terror Házát látogatják sokan, míg vidéken egyebek mellett Paloznak sem panaszkodhat látogatóhiányra, Dobogókőt pedig főként a nordic walking-túrák miatt keresik fel. A felmérés szerint Révfülöp a Balaton-átúszás idején volt kiemelten kedvelt, a magyar tengernél pedig Badacsony is gyakorta megjelenik ezekben a napokban a kereső felületeken. Szentendre eleve kiemelkedő számú internetes bejegyzést generáló település, Szarvas pedig a programlehetőségek széles spektruma miatt kedvelt úti cél - mutat rá a Lounge.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem