8 °C Budapest

Ketyeg az óra: több tízezer magyar számláján zárolhatnak pénzt

2018. május 4. 18:02

Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő néhány hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a SZÉP-kártya egyenlegek azon részét, melyet még 2016-ban folyósított a munkáltató. A magyarok nem akarják elveszteni a pénzt, múlt hétvégén 146 millió forinttal csökkent az OTP SZÉP kártyákon május 31-én lejáró összeg.


Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő néhány hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a SZÉP-kártya egyenlegek azon részét, melyet még 2016-ban folyósított a munkáltatóAz így fennmaradó összegeket visszakapják a munkáltatók, ugyanakkor már megjelent az a határozattervezet, mely a jövőben büntetné is azokat, akik nem költik el időre SZÉP-kártyás juttatásaikat: a fel nem használt összeg után díjat kell majd fizetni.

A magyarok pedig költekeznek is rendesen: a május elsejei hosszú hétvégén 146 millió forinttal csökkent az OTP SZÉP kártyákon május 31-én lejáró összeg. Ezzel az OTP Csoport által kibocsátott SZÉP kártyákra 2016-ban töltött 77,2 milliárd forintnak több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok.

Jelenleg egyébként mintegy 3 milliárd forint juttatás pihen még 236 000 kártyabirtokosnál. Számukra még szűk egy hónap áll rendelkezésre, hogy juttatásaikat élményekre fordítsák az OTP SZÉP kártya 32 000 elfogadóhelyének valamelyikén.

Ha nem használják fel május végéig, ezek az összegek a kártyabirtokos számára nem lesznek elérhetők.

Az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan az összegek felhasználása a határidő előtt felgyorsul. A bank cafeteria üzletágának vezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztráljanak a kibocsátó honlapján, majd ellenőrizzék egyenlegüket, és használják fel a még megmaradt 2016-os összegeket, akár egy családi kirándulásra valamelyik hazai állatkertbe, akár egy wellnesshétvégére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem