21 °C Budapest

Kész, vége: nincs többé bérlet a Postákon

2014. november 11. 06:04

Nem akar jutalékot fizetni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Postának, ezért a jövőben nem lehet majd bérletet venni a postákon, és jegyet is csak a kijelölt hivatalokban értékesítenek majd - tudta meg a Pénzcentrum.

Összhangban a jegy- és bérletautomaták tömeges megjelenésével, november elsejétől felfüggesztették a postákon a BKK-bérletek és egyéb időkorlátos cikkek értékesítését - tudta meg a Pénzcentrum.

A BKK nem függesztette fel a Magyar Postával a viszonteladói kapcsolatot, ám a BKK értékesítési stratégiájában történő változás okán 2014. november 1-jétől a postákon már nem értékesítik a bérleteket és az egyéb időkorlátos cikkeket (pl. Budapest 24 órás jegy)

- mondta el megkeresésünkre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy:

a kijelölt postahivatalokban egyelőre továbbra is kapható BKK-vonaljegy és 10 darabos gyűjtőjegy.

Kerestük a Magyar Postát is a BKK döntésével kapcsolatban; lapzártánkig azonban nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Miért volt erre szükség?

Mint azt a BKK-tól megtudtuk, a lépés hátterében az új értékesítési stratégia áll. Ennek egyik eleme a 300 új, éjjel-nappal működő, szinte a teljes termékpalettát árusító jegy- és bérletkiadó automata telepítése Budapesten és agglomerációs településein. Ígéretük szerint ezzel

2015 elejére megháromszorozzák a bérletértékesítési pontok számát, és hatszor több kártyás fizetési lehetőséget teremtenek.

Az automatákat pedig új, főként a kiemelt csomópontokban nyíló BKK Ügyfélközpontok egészítik majd ki. Reményeik szerint mindezzel véget vethetnek a korábbi rendszer nehézkes, időnként hosszú sorban állással együtt járó jegyvásárlási és ügyintézési problémáinak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKK-automaták és az ügyfélközpontok megjelenése, valamint a díjtételek helyben nyomtatásos technológiájának bevezetése lehetővé - és egyben szükségessé - tette az értékesítési rendszer újragondolását. Ennek eredményeként a viszontértékesítők, így a Magyar Posta által végzett bérletértékesítés megszűnik. A BKK a Magyar Postának az értékesített termékek után átlagosan 5 százalékos jutalékot fizet, ezzel szemben a BKK automaták által eladott termékek után nincs jutalékfizetés. A 300 automatánkból már mintegy 215 gép működik, közülük sok a posták közvetlen közelében éjjel-nappali elérhetőséggel. A november eleji bérletvásárlási időszakban automatáink az értékesítés már több mint egyharmadát teljesítették, ami bizonyítja automatáink jó működését, illetve hogy elnyerték ügyfeleink bizalmát

- emelte ki a BKK.

Külön érdekes, hogy ennyire fájt a BKK-nak az 5 százalékos jutalék, hiszen tájékoztatásuk szerint a Magyar Posta amúgy is marginális szerepet játszott a BKK termékeinek értékesítésében. A statisztikák szerint

a BKK összes menetdíjbevételének hozzávetőlegesen 2 százalékát hozta a Posta.

Arra viszont legalább választ kaptunk, hogy eddig biztosan volt annyi mozgástér a bérletek árában, hogy megérte 5 százalékos jutalék mellett is az értékesítés. Ez pedig azt jelenti, hogy akár 5 százalékos árcsökkentést is elbírnának a bérletek - bár lehet, hogy a teljes rendszerben nincs ennyi tartalék.

Címlapképünk forrása: facebook.com/bkkbudapest

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem