2020. július 14. kedd Örs, Stella

Képtelenség lesz közlekedni ma Budapesten: mutatjuk a változásokat


Szombaton változik a forgalmi rend Budapest belvárosában a Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér közötti Budapest Pride felvonulás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A közleményben azt írták, délután lezárják a Szalay utca - Falk Miksa utca - Markó utca útvonat, a Bajcsy-Zsilinszky utat a Stollár Béla utca és a Deák Ferenc tér között, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Lánchíd között, a Széchenyi István teret, az Eötvös teret, a Lánchidat, az Apáczai Csere János utcát az Eötvös tér és a Petőfi tér között, valamint a Petőfi teret és a Március 15. teret.

Lezárások időpontja:

 • 14 órától 17 óráig lezárják a Kossuth Lajos teret és a környező utcákat,
 • 15:30 és 17:30 között a Bajcsy-Zsilinszky utat,
 • 16 órától várhatóan 18 óráig a József Attila utcát, valamint a Széchenyi István teret és környékét,
 • 16:30 és 18:30 között az Apáczai Csere János utcát, illetve a Dorottya utcát,
 • továbbá 16:30-tól várhatóan 20 óráig a Március 15. teret, és a Petőfi teret.

A 2-es villamos, illetve az N2-es nosztalgiavillamos 14 és 16 óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között, illetve 16 órától várhatóan 18 óráig a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik, 18 óra és 20:30 között pedig nem áll meg a Március 15 tér megállónál.

15:30-tól 18 óráig:

 • az M1-es metró nem áll meg a Bajcsy-Zsilinszky útnál
 • a 105-ös autóbusz módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át viszi az utasokat, nem érinti a Széchenyi István tér, a József Nádor tér és a Deák Ferenc tér megállót,
 • a 16-os autóbusz a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik.

15:30-tól 17:30-ig:

 • az M3 metrópótló autóbusz terelve jár, a Lehel tér felé nem érinti az Arany János utca megállót, Kőbánya-Kispest felé pedig a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca megállót,
 • a 9-es autóbusz ugyancsak módosított útvonalon viszi az utasokat, Óbuda, Bogdáni út felé kihagyja a Szent István Bazilika, az Arany János utca, és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út megállót, Kőbánya alsó vasútállomás felé pedig a Nyugati Pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti megállókat,
 • a 72-es trolibusz az Andrássy út felé, a Fővám tér és a Zugló vasútállomás között terelve jár, nem érinti a Szent István Bazilika, az Arany János utca és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út megállót, a 73-as trolibusz nem közlekedik,
 • a 70-es és a 78-as trolibusz rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar és az Akácfa utca között szállítja az utasokat.
  A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik 13:30 és 20 óra között.
 • 16 órától 20:30-ig az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok (5-ös, 8E, 110-es, 112-es, 133E és a 178-as autóbusz) Buda felé nem állnak meg a Március 15. tér megállónál.

Szombaton kezdődik a 4-es és a 6-os villamos felújításának újabb üteme a Margit körúton, és a 3-as metróvonal felújítása is tart, ezért a BKK a 2-es és a 4-es metró használatát javasolja.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS