Képtelenség lesz közlekedni ma Budapesten: mutatjuk a változásokat

2019. július 6. 09:55

Szombaton változik a forgalmi rend Budapest belvárosában a Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér közötti Budapest Pride felvonulás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A közleményben azt írták, délután lezárják a Szalay utca - Falk Miksa utca - Markó utca útvonat, a Bajcsy-Zsilinszky utat a Stollár Béla utca és a Deák Ferenc tér között, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Lánchíd között, a Széchenyi István teret, az Eötvös teret, a Lánchidat, az Apáczai Csere János utcát az Eötvös tér és a Petőfi tér között, valamint a Petőfi teret és a Március 15. teret.

Lezárások időpontja:

  • 14 órától 17 óráig lezárják a Kossuth Lajos teret és a környező utcákat,
  • 15:30 és 17:30 között a Bajcsy-Zsilinszky utat,
  • 16 órától várhatóan 18 óráig a József Attila utcát, valamint a Széchenyi István teret és környékét,
  • 16:30 és 18:30 között az Apáczai Csere János utcát, illetve a Dorottya utcát,
  • továbbá 16:30-tól várhatóan 20 óráig a Március 15. teret, és a Petőfi teret.

A 2-es villamos, illetve az N2-es nosztalgiavillamos 14 és 16 óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között, illetve 16 órától várhatóan 18 óráig a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik, 18 óra és 20:30 között pedig nem áll meg a Március 15 tér megállónál.

15:30-tól 18 óráig:

  • az M1-es metró nem áll meg a Bajcsy-Zsilinszky útnál
  • a 105-ös autóbusz módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át viszi az utasokat, nem érinti a Széchenyi István tér, a József Nádor tér és a Deák Ferenc tér megállót,
  • a 16-os autóbusz a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik.

15:30-tól 17:30-ig:

  • az M3 metrópótló autóbusz terelve jár, a Lehel tér felé nem érinti az Arany János utca megállót, Kőbánya-Kispest felé pedig a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca megállót,
  • a 9-es autóbusz ugyancsak módosított útvonalon viszi az utasokat, Óbuda, Bogdáni út felé kihagyja a Szent István Bazilika, az Arany János utca, és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út megállót, Kőbánya alsó vasútállomás felé pedig a Nyugati Pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti megállókat,
  • a 72-es trolibusz az Andrássy út felé, a Fővám tér és a Zugló vasútállomás között terelve jár, nem érinti a Szent István Bazilika, az Arany János utca és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út megállót, a 73-as trolibusz nem közlekedik,
  • a 70-es és a 78-as trolibusz rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar és az Akácfa utca között szállítja az utasokat.
    A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik 13:30 és 20 óra között.
  • 16 órától 20:30-ig az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok (5-ös, 8E, 110-es, 112-es, 133E és a 178-as autóbusz) Buda felé nem állnak meg a Március 15. tér megállónál.

Szombaton kezdődik a 4-es és a 6-os villamos felújításának újabb üteme a Margit körúton, és a 3-as metróvonal felújítása is tart, ezért a BKK a 2-es és a 4-es metró használatát javasolja.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm