2021. január 21. csütörtök Ágnes

Képeken a lezárt ország: sok helyen komoly korlátozásokat hozott a húsvét

  • MTI
  • 2020. április 10. péntek 15:03

A kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg. A települések vezetői közül többen is azt kérték, a helybéliek csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, a máshol élők pedig látogatásukat halasszák a járvány utáni időszakra. Mutatjuk a lezárt területeket. 

Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármesterek húsvétra. Parkok, parkolók, túraútvonalak lezárásáról döntöttek, helyenként korlátozták a településre belépők körét vagy elrendelték bizonyos üzletek és a piacok bezárását.

Például Budán, a Normafán péntektől valamennyi parkolót lezárták, a szabálytalan parkolást pedig szigorúan szankcionálják.


A koronavírus-járvány miatt lezárt parkoló a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem használhatók a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek.


A koronavírus-járvány miatt lezárt játszótér a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, nem üzemel a Libegő sem.


Férfi fut a Normafánál, amelynek parkolóját lezárták a koronavírus-járvány miatt 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja nemcsak a Margitszigetet, hanem az Óbudai-szigetet és a Római-partot is minden nap reggel 8 és este 10 óra között.


Fővárosi önkormányzati rendészek lezárják az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hidat 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Bár konkrétan új korlátozásokat még nem jelentettek be, Szombathelyen is zajlik a kijárási korlátozás eddigi szabályainak betartatása.


Rendőrök járőröznek Szombathelyen, a Csónakázó-tónál 2020. április 10-én. MTI/Varga György

Nagykovácsinál pedig a más településről autóval érkezőket a település határában visszafordítják. A nagykovácsiak is csak alapos indokkal, például munkavégzés céljából hagyhatják el a települést.


Közterület-felügyelő és polgárőrök visszafordítanak egy autót Nagykovácsiban 2020. április 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Képek forrása: MTI

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked