2021. március 2. kedd Lujza

Karácsony: 400 forintos dugódíjjal számol a kormányzat


A főpolgármester a Facebookon számolt be róla, hogy 400 forintos dugódíjat és az autós sávok elvételét tervezheti a kormány annak érdekében, hogy a Galvani híd megépülését követően biztosítva legyen a forgalomcsillapítás Budapest egyéb részein.

Zajlik a Galvani híd tervezése, melynek egyik legfőbb célja, hogy elvezesse a főváros belső részeiről az autósforgalmat, és így tehermentesítse Budapest útjait. A főpolgármester szerint azonban a híd tervezésével összefüggő kormányzati háttérdokumentumokban arra utalnak, hogy a forgalomcsillapítást nem is maga a híd megépülése jelentené, hanem az ezzel párhuzamosan a kormány által bevezetni kívánt dugódíj és egyéb intézkedések. Karácsony Gergely Facebook posztjában így fogalmaz:

Négyszáz forintos dugódíjjal és autós sávok elvételével tervez a kormány, mert a Galvani híd csak így biztosítja a remélt és szükséges forgalomcsökkentést Budapesten.

A Telex cikke alapján a tervek szerint áthaladásonként 400 forintot fizetne minden autós Pesten a Hungária körút, Budán az ahhoz csatlakozó úgy nevezett budai körút keresztezésekor. A főpolgármester kitért arra is, hogy transzparens és részletes párbeszédet kellene folytatni erről a budapestiekkel, és bár a főváros támogatja a forgalomcsillapítást és a belváros tehermentesítést, a változtatásokat megelőzően a budapestiek bevonására lenne szükség egy ilyen döntés során.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos átalakulás jön az eMAG-nál: a kiszállítást és a csomagpontokat is érinti
Papp Máté, a Marketplace vezetője beszélt a részletekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked