11 °C Budapest

Kapaszkodj meg: már 80 ezerből kijön egy tengerparti családi nyaralás

2017. július 29. 06:52

Százezreket spórolhatunk, ha a családi vakációt szeptemberre időzítjük. Az utazási irodák többsége jelentős akciókat kínál: a szervezett utak fejenként akár harmincezerrel is kevesebbe kerülnek, ha július vagy augusztus helyett inkább kora ősszel indulunk a tengerhez.

A magyarok több mint fele a nyári főszezonban, június és augusztus között, legtöbben júliusban vagy augusztusban mennek nyaralni átlagosan nyolc napra, háztartásonként átlagosan 147 ezer forintos költségkerettel kalkulálnak - derül ki a Budapest Bank legfrissebb, reprezentatív felméréséből. Azok, akik inkább kora őszre időzítik a családi nyaralást, viszont jobban járhatnak. Egyrészt ilyenkor már sokkal kisebb a tömeg a tengerparton, ugyanakkor attól sem kell tartani, hogy rossz idő lesz.

Az olasz, a horvát vagy a görög tengerpart épp úgy élvezetes szeptemberben is, mint júliusban vagy augusztusban. Ráadásul az árak is sokkal kedvezőbbek, mintha nyáron utaznánk. Megnéztük, milyen ajánlatokkal várják az utazási irodák azokat a családokat, akik még most foglalnák le az áhított utazást. A végösszeg kiszámításánál minden esetben három utassal (két felnőttel és egy gyerekkel) kalkuláltunk.

Most érdemes Görögországba menni

Már fejenként 26900 forintért eljuthatunk Sartira, ha az Ibusz buszos utazását választjuk szeptember utolsó hetében.

Így két felnőttnek és egy gyereknek utazással, és tengerparthoz közeli, jól felszerelt szállással együtt 85497 forintból kijön a családi nyaralás.

Ha viszont nem szeretnénk napokig a buszon zötykölődni, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, a repülős utak ugyanis ennél jóval többe kerülnek. Korfura például szeptember 6-ai indulással fejenként 79900 forintot kérnek. Összesen 362491 forintból jön így ki a nyaralás a szállással és az útiköltséggel együtt.
Ha saját kocsival vágnánk neki az útnak, a szállást olcsón megúszhatjuk: már fejenként 10 ezer forintból eltölthetünk egy hetet a csodás tengerparton egy apartmanban.

A WizzTours is szervez még utakat szeptemberben Görögországba. Egy hét Korfun egy két csillagos, tengerparthoz közeli apartmanban a repülős utazással együtt két felnőttnek és egy gyereknek 263 ezer forintból jön ki. Ha Rodoszra utaznánk, akkor mindez 20 ezerrel olcsóbb, 7 éjszaka 3 főre 245 ezerből van meg.

Rodoszra egyébként a Télen-Nyáron utazási iroda is kínál akciós repülős utakat. Ha még júliusban lefoglaljuk az őszi nyaralást, akkor fejenként 83900 forintot kell fizetni, és a gyerek ingyen utazhat (csak az illetéket kell utána befizetni).

Ha Zakythos szigetére vágyunk, érdemes szétnézni a Neckermann ajánlatai között. A repülős út teljes részvételi díja, 2 felnőtt és 1 gyerek részére, 7 éjszakára, 2017.09.15 indulással, illetékkel, reggelivel együtt 315 387 forint.

Irány Olaszország

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is népszerű úticél Olaszország. Bibonéban a Télen-Nyáron utazási irodánál már fejenként 6225 forintért bérelhetünk egy négyfős, a tengertől mindössze 50 méterre fekvő apartmant. Ez nem túl borsos ár, a szállást így két felnőtt és egy gyerek megúszhatja 100 ezer alatt. Csakhogy ehhez még hozzájön az útiköltség, és persze a hosszú út, a vezetés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, akkor érdemesebb inkább befizetni egy autóbuszos körútra Friuli tartományba.

Ez ugyanis mindennel együtt mindössze 110 ezer forint - ha egy csecsemővel utazunk.

Az Ibusszal a család 159 ezer forintból úszhatja meg a nyaralást Bibionéban szeptember eleji, autóbuszos indulással. Lido Di Jesoloba ugyancsak busszal utazva, a strandtól kb. 130 méterre fekvő apartmanban elhelyezve pedig 174 614 forintból jön ki az üdülés.

Az Invia utazási irodánál Bibionéban a szállást 70-80 ezer forintért kaphatjuk meg, és ehhez jön még az útiköltség.

Horvátország, a magyarok kedvence

Azok számára, akik nem csak a tengerparton heverésznének, hanem fel szeretnék fedezni az országot, érdemes befizetni egy körutazásra. A Proko Travelnél 288 ezerből kijön egy autóbuszos utazás Horvátországba, úgy, hogy közben van egy megálló Szlovéniában is, hogy a Postojnában található cseppkőbarlangot is meg lehessen nézni. A tengerpart mellett egyébként a Plitvicei-tavak is szerepel a programban.

Egy másik csomagjukat választva körbe lehet járni az Isztriai-félszigetet, plusz Zágrábban is lehet időzni egy kicsit. Mindez 237 ezer forintba kerül egy háromtagú család számára.

Autóbuszos utakat is találni szép számmal. Az Ibusznál 140 ezerből jön ki egy egy hetes nyaralás Észak-Dalmáciában egy a tengertől néhány száz méterre fekvő, háromfős apartmant bérelve. Ha Rab-szigetére mennénk, akkor kicsit drágább lesz a végösszeg: összesen 188 ezer forintból jönne ki a tengerparti nyaralás.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm