6 °C Budapest

Kamu, hogy méregdrágák a balatoni büfék? Itt a bizonyíték, tisztul a kép

2019. június 24. 17:02

Utánajártak, mi igaz azokból a híresztelésekből, hogy méregdrága lenne a Balatonon lángosozni. Korábban ugyanis arról lehetett hallani, hogy horror áron mérik a magyarok kedvenc strandkajáját. Mutatjuk az igazságot!

Korábban a Pénzcentrum is megírta, milyen horrorárakon mérik az ennivalót a balatoni büfékben. Akkor azt írtuk, a sajtos-tejfölös lángosért már 600 forintot kérdenk, míg a sült hekkből 10 dkg 400 forint, mellé a hasábburgonya szintén 400, a palacsinta pedig 250 forint.

A Balaton parton más településeken is nagyon hasonlóan alakulnak az árak: az alap lángos ára 400 és 600 forint között mozog, míg a sajtos-tejfölösé 600 forinttól indul, de a felkapottabb helyeken elérheti akár az 1000 forintot is. Badacsonytomajon és Balatonfüreden a sajtos-tejfölös lángos 800 forint, és 950 forintba kerül.

A 10 dkg sült hekk ára 400 forint és 500 forint között mozog a strandok büféiben, míg a hasábburgonyához legrosszabb esetben is 600 forintért juthatunk. A palacsinta a legdrágább helyeken 350 forint, bár az árfekvése függ attól, hogy nutellásat vagy lekvárosat kérünk.

Szerkesztőink is voltak mostanában a Balcsin, egyikük arról számolt be, hogy az egyik zamárdi büfében 950 volt a sajtos-tejfölös.

Most a Sonline nézte meg, mi igaz a híresztelésekből: tényleg valóban horroráron mérik-e a magarok kedvenc strandételét a magyar tengeren.

Ennyibe kerül valójában

A körkép szerint a korábbi hírek igazak: a legdrágábbnak számító siófoki szállodasoron egy sima lángosért 600 forintot és egy jól megkent sajtos-tejfölösért 900 forintot kérnek el. Az Újhelyi strandon viszont már valamivel visszafogottabbak az árak, 590 forint a sima, a tejfölös 590, a sajtos-tejfölös pedig 790.

Míg máshol még nem kígyóztak a sorok, a lap szerint Balatonboglár strandjai tele voltak a hétvégén, ott egy sima lángosért 550 forintot fizettek, a sajtos már 600 forintba került és a sajtos-tejfölös 700 forintba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pesten van kézműves lángos 1600 forintért, de itt a Balatonon szerintem nincs. Sőt, azt tapasztaltam, hogy itt Fonyódon vannak éttermek, amelyek olcsóbbak mint felénk Pesten

- mondta az egyik turista a lapnak. Összességében Fonyódon is 1000 forint körül van a sajtos-tejfölös lángos, a sima pedig 750-be kerül.

A Balatoni Turizmusszövetség alelnöke a lapnak meg is indokolta, miért kerül ennyibe a lángos a Balatonon:

Önköltségi áron nem lehet dolgozni, mert az üzletet fent kell tartani, és a dolgozóknak bért kell fizetni. Aki vásárol egy lángost, az egy szolgáltatást is megvesz

- mondta a Sonline megkeresésére a Fekete Tamás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem