14 °C Budapest

Júniusban már kinyithatnak ezek a strandok: már zajlanak az előkészületek

MTI
2020. április 20. 17:27

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását, de több helyen a fenntartók azt remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól - ha óvintézkedések mellett is - fogadhatnak majd fürdőzőket. A Balatonnál várhatóan májusban sem indulhat el a hajózási szezon.

Az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását a járvány miatt elhalasztják, de amint a helyzet javul, azonnal megnyitják a létesítményt - közölte Iván Aurél, az önkormányzat sajtófőnöke. Tájékoztatása szerint az Aquaticum Debrecen Strand beruházási munkálatai jól haladnak. A komplexumban 5700 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építenek, 8 csúszdát helyeznek el, 12 méter magasan napozóteraszt alakítanak ki és külön "gyerekvilágot" hoznak létre.

A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum dolgozói jelenleg szabadságon vannak, április végén kezdődik meg a felkészülés a nyitásra - mondta Czeglédi Gyula polgármester. Hozzátette: most dolgozzák ki azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a nyitás után várhatóan bevezetnek. Ezek közé sorolta a fürdővendégek hőmérőzését a beléptetéskor, fertőtlenítőszerek kihelyezését, a belépők számának maximálását a fedett részlegekben, a termál- és élményfürdőben. Azt mondta, legkésőbb július 1-jén szeretnék megnyitni a hajdúszoboszlói strandot, de a legfontosabb szempontnak a fürdővendégek egészségbiztonságát tekintik.

Balatonfüreden 150 millió forintból újulnak meg a strandok a 2017-ben megkezdett fejlesztési program részeként. "Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással. Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait. Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket" - közölte Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója a város honlapján.

A tivadari tiszai szabadstrand júniustól üzemelne, megnyitása a szakhatóság engedélyeitől függ - mondta Danó Sándor polgármester. Nyíregyházán valamennyi, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. fenntartásában lévő fürdő és a Fürdőház határozatlan ideig zárva tart, részlegeik nem vesznek fel új foglalásokat.

A Gyulai Várfürdőben karbantartási és felújítási munkálatokat végeznek, zajlik a nagymedence takarítása, tisztítják a szűrőket, javítják a burkolatokat. A kupolás wellnessrészben ipari alpinisták festik, burkolják, csiszolják a tetőteret. Emellett a parkban - az Almásy-kastély egykori parkjában - növelik a zöldterületet. Kun Miklós ügyvezető igazgató a napokban a megyei lapnak azt mondta, "úgy készülünk, mintha a nyáron már érkezhetnének hozzánk a vendégek".

A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, valamint a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben is előrehozott karbantartási munkálatokat végeznek, és bíznak a mielőbbi újranyitásban.

A Tisza-tó fővárosának tartott Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre szerint még túl korai megmondani, hogy mikor nyitnak ki a város strandjai. Hozzátette: minden héten értékelik a járványügyi helyzetet és a kormány intézkedéseivel összhangban azonnal jelzik, ha lehetőség nyílik a korlátozások enyhítésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Kecskeméti Fürdő, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark megnyitásának lehetőségeit is a veszélyhelyzet befolyásolja, amit folyamatosan figyelemmel kísér az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. - mondta Székely Lilla kommunikációs és marketing osztályvezető. 

A baranyai strandok még nem döntöttek a nyitás időpontjáról. Többjük valószínűsítette, hogy május közepe felé határozhatják meg legkorábban ezt az időpontot, a szezon előkészítését illetően is éppen ezért a kivárások a jellemzőek. Komolyabb fejlesztés a harkányi fürdő szabadtéri medencéinél folyik.

A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy "csökkentett üzemmód" beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ.

Nem indulnak el május 1-jén a Fonyód és Badacsony közötti, hagyományos majális-hajójáratok sem, hiszen a kikötőket lezárták - közölte Hidvégi József, Fonyód polgármestere a közösségi oldalán, miután egyeztetett erről a Bahart vezetésével és Badacsony polgármesterével is.

A Bahart honlapján az olvasható, hogy a menetrendi hajózás áprilisban egész hónapban szünetel, a kompjáratokat ritkították. A balatoni komp a veszélyhelyzet idején nem szállít gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem