2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Jól sikerült a 4,5 milliós legénybúcsú: sittre került a menyasszony

Úgy volt, hogy a Nyugat-Angliában élő Rachel Doran szervezi meg vőlegénye ibizai legénybúcsúját, a férfi haverjai ki is fizették neki az utazás rájuk eső részét. Úton a bulisziget felé azonban nagyot néztek, amikor kiérkeztek a reptérre: a gépre nem volt helyük, a menyasszony pedig elérhetetlenné vált.

Hétfőn tartóztatták le azt a 29 éves brit nőt, aki előbb utazásra beszedett vőlegénye haverjaitól fejenként 440 fontot (kb. 150 ezer forint), beszállókártyákat és szállodai visszaigazoló-levelet hamisított, majd lelépett az így kicsalt 13 ezer fonttal (kb. 4,4 millió forint).

A nő akkor bukott le, amikor a vőlegény és barátai (kinézetre valószínűleg a Király utcából jól ismert módon) megérkeztek a reptérre, az ibizai gépre azonban nem volt jegyük. Ekkor a menyasszony már nem volt elérhető, ráadásul a hotelfoglalásukkal is gond volt, annak köszönhetően, hogy azt is a nő fabrikálta. Azóta egyébként az is kiderült, hogy a nőt, aki egy hotelben dolgozik, már augusztusban is letartóztatták, ekkor lemásolta egy szállóvendég bankkártyáját, majd a klónozott kártyával költekezni kezdett.

A menyasszonnyal kapcsolatos pénzügyi visszaélések sorozata ráadásul még itt sem áll meg, saját barátnői most azt gyanítják, hogy a tőlük leánybúcsúra beszedett, összesen 300 fontot (kb. 100 ezer forint) is elsikkasztotta.

A vőlegény társaságának egy része egyébként nem esett kétségbe, ha már úgyis ott voltak a reptéren, vettek egy jegyet Mallorcára, ahol a társaság egyik tagja elárulta, 

  • nem hiszik, el, hogy ez az egész pont a barátjukkal történt meg, 
  • le vannak sújtva, továbbá, hogy 
  • egész nap csak isznak.

A Daily Mail cikkében egyébként arról nincs hír, hogy az esküvőt ezek után megtartják-e, a vőlegény mindenesetre Facebook-bejegyzésben sajnálkozott barátai előtt a történtek miatt.

Mi megy itthon?

Menyasszonyozásról még nem hallottunk itthon, az unokázás viszont nagyon megy. Ennek keretein belül idős embereket hívnak fel azzal, hogy valamilyen gondba került az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége. A koros áldozattal megbeszélik, hogy azonnal el is mennek a pénzért, annak átvevőjéről pedig azt hazudják, hogy unokájuk egy barátja. A történetből persze semmi sem igaz, az unoka nincs bajban, a pénznek viszont búcsút inthet a gyanútlan áldozat. 

Az Óbudai Közbiztonsági Nonprofit Kft. már videót is készített az ilyen bűnesetek megelőzése érdekében, Magdi anyussal a főszerepben:

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos