Jól járhatnak az autósok, ha most ilyen matricát vesznek

2020. szeptember 29. 19:31

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) október elsejével idén is leállítja az esztendő hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében. A fizetős úton közlekedők havi matricákkal ugyanis már jobban járnak az utolsó negyedévben.

Mivel az országos éves e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust - díjkategóriától függően - nyárig éri meg megvásárolni. Az esztendő hátralévő részében ezért már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára. Annak érdekében, hogy a fizetős utakon közlekedők ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. az ügyfelek érdekében 2020. október 1-től már nem engedélyezi a viszonteladók körében az országos éves e-matrica eladását.

Országos, 2020-ra érvényes e-matrica vásárlására október 1-től már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség arra az esetre, ha valakinek mégis erre a típusú vignettára lenne szüksége. (A következő esztendőre érvényes éves matricák előértékesítését a NÚSZ egyébként szokás szerint december elsején indítja.)

A NÚSZ Zrt. értékesítési adatai szerint a járművezetők 2020-ra eddig közel 490 ezer darab országos éves e-matricát vásároltak. Ez idén több mint bruttó 21 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem