2020. augusztus 12. szerda Klára

Jól figyelj: így bukhatod el az ingyenes KRESZ-vizsgát


Megelent a kormányrendelet az ingyenes KRESZ-vizsgáról, amelyből kiderült az is, hogy a vizsga után hol és meddig lehet érvényesíteni a költség állam általi megtérítését. Mutatjuk a legfontosabb részleteket.

Már korábban bejelentették, de csak március 23-án jelentek meg az ingyenes KRESZ-vizsga pontos szabályai a Magyar Közlönyben. Azt eddig is lehetett tudni, hogy magyar állampolgároknak jár a KRESZ-vizsga díjának visszatériítése, azonban a rendeletből az is kiderül, hogy EU-s állampolgárok és magyar nemzetiségű, de nem EU-s állampolgárok előtt is nyitva áll a lehetőség, amennyitben

a rendelet 2018. július 1-i hatályba lépése után sikeres KRESZ-viszgát tesznek, és a vizsga napján a 20. életévüket még nem töltötték be.

A tanfolyam és a vizsga díját a Magyar Államkincstártól lehet visszaigényelni a vizsga utáni egy évben, úgy, hogy igazolni kell az állami szerv felé, hogy sikeres vizsgát tettünk, valamint, hogy a visszaigényelt díjakat valójában megfizettük.

A támogatás keretében a "B" kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szüséges KRESZ-vizsgáért ténylegesen megfizetett tanfolyam- és vizsgadjíak visszaigénylésére van lehetőség, az így visszakapható összeg felső határa 25 ezer forint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.