Jó hírt kaptak a magyar turisták: ők már biztosan nem bukják a pénzüket

MTI
2020. november 26. 13:04

Visszajár az előleg és nem érvényesíthető a kötbér a Szallas.hu-nál azoknál a foglalásoknál, amelyeket érint a járvány visszaszorítása érdekében bevezetett kormányrendelet, mivel megszűnnek a november 11-e és a december 11-e közötti időszakra szóló szerződések a nem üzleti célú vendégek és a szálláshelyek között - közölte a szállásfoglaló oldal csütörtökön.

Szabadidős célú szállásfoglalásra ugyanis csak december 11-e utáni érkezéssel van lehetőség - hívja fel a figyelmet a Szállás.hu. A járvány miatt bevezetett intézkedések szerint - amelyek minden szálláshelyre vonatkoznak - a szabályozott időszakban csak azok jogosultak az utazásra, akik üzleti, gazdasági, oktatási, rendvédelmi, egészségügyi utazóknak minősülnek, ezt leigazolják és jelzik a szálláshely felé.

A közlemény szerint a tilalmat megszegő szállásadó és vendég is büntethető, a szállásadó 100 ezer és 1 millió forint közötti pénzbüntetésre, illetve 1 nap és 1 év közötti bezárásra számíthat, a vendéget 5 ezer és félmillió forint közötti bírsággal sújthatják.

Szigetvári József, a Szallas.hu csoport vezérigazgatója szerint akinek a korlátozások idejére szóló foglalása van, két dolgot tehet, amivel hozzájárulhat a belföldi turizmus túléléséhez: egy későbbi dátumra teszi át foglalását, vagy a foglalást úgy módosítja, hogy nem ad meg hozzá dátumot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm