Jó hír a vonattal közlekedőknek: több új szerelvény érkezik Magyarországra

2019. április 24. 19:02

Sikerrel zárta le a 2016. szeptemberében 10 darab villamos motorvonat gyártására és szállítására kötött szerződését a GYSEV Zrt. és a Stadler. A fejlesztésnek köszönhetően már a GYSEV teljes villamosított vonalhálózatán modern motorvonatok szállíthatják az utasokat.

Az új generációs FLIRT motorvonatok megfelelnek az Európai Vasúti Ügynökség Átjárhatósági Műszaki Előírásainak (TSI), továbbá a legújabb ütközésvédelmi normáknak is, amely az előző generációs motorvonatokat 2,8 méterrel meghosszabbítva nagyobb biztonságot nyújt a mozdonyvezetőnek - írja közleményében a Stadler. A 77,1 méter hosszú négyrészes motorvonatok összesen 208 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 km/h. A dinamikus járművek 39 másodperc alatt érik el nulláról a GYSEV vonalain használt 120 km/órás üzemi sebességet.

A harmadik generációs FLIRT-öket is tágas, többfunkciós beszállóterek jellemzik, amelyek gyors utascserét tesznek lehetővé. Az alacsonypadlós kialakításnak köszönhetően a kerekesszékkel, kerékpárral vagy babakocsival utazók is kényelmesen használhatják az új járműveket. A vonatokat légkondicionálóval, korszerű utastájékoztató és kamerarendszerrel, WIFI-vel, mobiltelefonok, tabletek és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, továbbá páholyos elrendezésű ülésekkel szerelték fel.

Az új motorvonatok képesek lesznek a szinkron-üzemmódra, amelynek köszönhetően csatolt üzemmódban nem csak önmagukkal, hanem a korábban beszerzett járművekkel is képesek közlekedni. Ez jelentős gazdasági és forgalomszervezési előnyökkel jár az üzemeltető számára. A járművek kocsiszekrényeit és forgóvázait a Stadler szolnoki üzemeiben készítették, míg a végösszeszerelést a járműgyártó lengyelországi (Siedlce) gyára végezte.

A Stadler eddig összesen 143 FLIRT vonatot szállított Magyarországra, ebből 123 a MÁV-START, 20 pedig a GYSEV kötelékében teljesít szolgálatot. A FLIRT mind a mai napig a Stadler legsikeresebb terméke, amelyből napjainkig több mint 1700 egységet értékesítettek 18 országban.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm