2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Itt van Orbán Viktor bejelentése: kell szigorításokra számítani


Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország műsorában. A miniszterelnök beszélt a koronavírus terjedéséről és arról: újabb korlátozó intézkedések lesznek szükségesek, mert a behurcolás egy nagy kockázat. Bár Magyarország egyelőre biztonságos, a környező országokban már most nő a koronavírusos esetek száma.

A miniszterelnök ma reggel elmondta, hogy Magyarország "rendben van", de a vírus "behurcolásának" nagy a kockázata. Megerősítette, hogy hazánkban is újabb korlátozásokra kell számítani, de azt még nem lehet tudni, pontosan mikor. Horvátországban, Romániában, Szerbiában ismét emelkedik a koronavírus-fertőzések száma, ez pedig aggasztó, főként a nyári utazások miatt.

Az operatív törzs délig kapott határidőt

- mondta Orbán Viktor, eddig tehetnek javaslatokat a behurcolás elleni védekezésről, amelyről már pénteken, vagy szombaton születhet meg a döntés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.