2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Itt a várt bejelentés: Ausztria megnyitja határait


Csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába az osztrákok. Olaszország kivétel, mert ott még magas a napi esetszám.

Az osztrák külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy június 4-én csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be. Olaszország még kivétel, mert ott magasak a napi fertőzéses esetszámok - számolt be a Reuters jelentése alapján a Portfolio.

A nem Olaszországból érkezőknél nem kell testhőmérsékletet ellenőrizni, nem kell két hétre karanténba vonulniuk: a koronavírus-járvány előtti helyzethez tér vissza Ausztria a német, liechtensteini, a svájci, szlovák, szlovén, cseh és magyar határszakaszon. A Portfolio emlékeztet, a cseh és szlovák határon is feloldják az ellenőrzéseket, illetve itthonról a horvátországi nyaralás is könnyebbé válik - de a jelenlegi szabályok szerint visszafelé kéthetes karantén vár a magyarokra.

Az osztrák bejelentés röviddel a német külügyminiszter nyilatkozata után érkezett, ő azt jelentette be, hogy a német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó