2020. július 14. kedd Örs, Stella

Itt a várt bejelentés: Ausztria megnyitja határait


Csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába az osztrákok. Olaszország kivétel, mert ott még magas a napi esetszám.

Az osztrák külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy június 4-én csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be. Olaszország még kivétel, mert ott magasak a napi fertőzéses esetszámok - számolt be a Reuters jelentése alapján a Portfolio.

A nem Olaszországból érkezőknél nem kell testhőmérsékletet ellenőrizni, nem kell két hétre karanténba vonulniuk: a koronavírus-járvány előtti helyzethez tér vissza Ausztria a német, liechtensteini, a svájci, szlovák, szlovén, cseh és magyar határszakaszon. A Portfolio emlékeztet, a cseh és szlovák határon is feloldják az ellenőrzéseket, illetve itthonról a horvátországi nyaralás is könnyebbé válik - de a jelenlegi szabályok szerint visszafelé kéthetes karantén vár a magyarokra.

Az osztrák bejelentés röviddel a német külügyminiszter nyilatkozata után érkezett, ő azt jelentette be, hogy a német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS