10 °C Budapest

Itt a titkos út a Balatonra, Velencére: így kerüld el a gigadugót

2019. június 30. 17:31

Ezek voltak 2019 26. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Itt a titkos út Balatonra, Velencére: erre nem futsz bele a gigadugóba

Alig kezdődött el a nyár, máris gigadugó várja a Balatonra igyekvő autósokat az M7-es autópályán. Mutatjuk a kerülőutat, amelyen tuti nem kapsz majd agybajt a hosszú hétvége első napján.

Rengetegen nem tudnak erről a lehetőségről: az élelmesebbek már így utaznak

Tombol a fogyasztási láz hazánkban, főleg a nyári szabadságolások előtt, amikor a magyarok a nyaralásukat tervezgetik. Sokan még mindig személyi hitelből utaznak, pedig ma már a legtöbb utazási iroda kínál részletfizetési lehetőségeket, sőt, a koránkelők extra kedvezményeket is kaphatnak "first minute" kedvezmények formájában.

1500 gyógyszer hiánycikk Magyarországon: rengetegen érintettek

Nem a K-vitamin készítmény az egyetlen, amely hiánycikk lett: a jelenleg elérhető hiánylistán 1479 tétel szerepel, a média mégis a konakion-ínségtől hangos. A gyógyszerhiány által érintett készítmények közül ugyanis sok csak nagyon szűk réteget érint, vagy a patika fel tud ajánlani helyettesítő készítményt. A Pénzcentrum utánajárt, hogy mit tehetünk, ha egy általunk alkalmazott készítmény esetén lép fel gyógyszerhiány: a kérdéssel a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségét és a Házi Gyermekorvosok Egyesületét is megkerestük.

Sokkoló, mi megy a munkahelyeken: ezért mondhatnak fel tömegével a magyarok

Egyes becslések szerint minden 3-4. magyart bántalmaztak már a munkahelyén: vagy a főnöke, vagy a munkatársai, de az sem kizárt, hogy egy beosztottja terrorizál valakit. A mobbing pszichológiai, gyakran klinikai pszichológia szintű, vagy pszichiátriai zavarokat is okozhat. Szakértőnk segítségével járjuk körül a jelenséget, tárjuk fel az okokat és keressük a megoldást.

Felelőtlen magyarok hordái lepték el a bankfiókokat: most még szerencséjük volt

Az Országgyűlés a mai napon döntött arról, hogy a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvényből következő adategyeztetési kötelezettség határidejét október 1-ig kitolja. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg azonosítatlan kb. 1 millió számla biztosan megmenekül a zárolástól - egyelőre. Nem látszik ugyanis, hogy akik az elmúlt két évben nem szereztek tudomást az azonosításról, azokat a következő hónapokban hogy fogják elérni a bankok. Mindenesetre mielőtt elfogadták a törvényt, a fióklátogatás növekedése jelentős volt a hazai pénzintézetekben, egészen biztos, hogy ezután is lesz számos ügyfél, aki az utolsó pillanatra hagyja az azonosítást.

Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

A május óta tartó konakion-hisztéria tovább gyűrűzött, hiába is rendelt az OGYÉI újabb készleteket külföldről. Az anyatejjel táplált csecsemők számára az anyák különböző fórumokon, közösségi médiában próbáltak K-vitamint szerezni. A hiány gyártási gondok miatt még október 31-ig fennállhat a gyógyszerhatóság szerint, azonban a legújabb közlemény szerint megoldódhat a helyzet. Ez viszont azzal jár, hogy a kisgyermekes családok csaknem tízszeres áron juthatnak a Konakionhoz.

Így járta meg a kuponos utazó: rossz vége lett a spórolásnak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy olvasónk kereste meg a Pénzcentrumot a problémával, miszerint egy szálláskuponokat kínáló oldalon vásárolt vouchere érvénytelen, a szállást nem foglalhatja el, a pénzét pedig a mai napig nem kapta vissza.

Egy kisebb karambol is végzetes lehet ezekben a kocsikban: te is ilyet vettél? + videó

Rémisztő felvételeken mutatták be, mennyire sérülékenyek az öreg autók - olyanok, amelyekből rengeteg fut a magyar utakon. Sokan nem is tudják, mekkora veszélyt rejt egy-egy 10-15 éves kocsi: az idő múlásával az anyagok elfáradnak, nehezebben viseli a baleseteket a karosszéria. A magyarok jellemzően 1,5 millió forintnál kevesebbet szánnak egy-egy autóra, de ennek megvan a böjtje. Egy kicsit nagyobb befektetéssel elkerülhetőek lennének a súlyos kimenetelű karambolok.

Kígyózó sorok a háziorvosi rendelőkben: ezért tart egy napig, mire bejutsz

Rengeteg bosszúságot okoz a magyar szülőknek, hogy minden esetben, amikor a gyermek beteg, még ha csak egy 3 napos nátháról van is szó, orvosi igazolást kell vinniük a nevelési, oktatási intézménybe, mert különben igazolatlan hiányzásként könyvelik el a távollétet. Ez ellen szeretnének most tenni a magyar háziorvosok, akik saját bevallásuk szerint munkaidejük 30-35 százalékában nem csinálnak mást, mint pecsétes papírokat állítanak ki - ez pedig nem más, mint erőforrás-pazarlás.

Érik az újabb kukakrízis? Ezeken a helyeken már most gond van

Ismét gondok akadtak a szemétszállítással Pest, illetve Nógrád megyében: a Zöld Híd rendre arról értesíti az ügyfeleit, hogy csak később tudják elszállítani a szelektív szemetet, illetve a zöldhulladékot a házak elől. Tavaly ugyanezen a 116 településen állt le a teljes szemétszállítás.

Pár nap, és berobban az új szuperkölcsön: tombolni fog az őrület a bankokban

Napok kérdése, és megérkezik a sokat emlegetett hiteltermék, a babaváró. Mivel kamatmentes konstrukcióról van szó, vélhetően sokan élnek majd a lehetőséggel. A kérdés csak az, hogy a babaváró nyomásának ellenállhat-e a magyarok eddig kedvenc hitele, a személyi hitel, vagy az új konstrukció úgy radírozza majd le a térképről, mint ahogy a személyi hitel tette azt a szabad felhasználású jelzáloghitellel. Bankokat kérdeztünk a várakozásokról.

Lecserélnéd az autód? Itt van 3 módszer, amivel fillérekből sikerülhet

Rengeteg autót vesznek a magyarok, és ehhez számos esetben folyamodnak kölcsönhöz. Sok lehetőség van, és nem mindegy, hogy melyiket választod! A döntés ugyanakkor nem egyszerű, ezért most a Pénzcentrum összeszedte a legfontosabb dolgokat, hogy könnyebb legyen a választás.


NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem