Itt a Mercedes legújabb SUV-ja: a nagycsaládosok 2,5 millió kedvezményt is kapnak rá

2020. február 26. 11:25

Több mint 190 ezer személyautó készült a kecskeméti Mercedes-gyárban tavaly. A hazai márkaképviselet évértékelőjén elhangzott, hogy 2019-ben leginkább az E-osztály limuzinjai fogytak Magyarországon, de a Kecskeméten készült modellek is népszerűek voltak. A tájékoztatón bemutatkozott az új GLB-osztály is, amelyre a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is igényelhető.

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft., amely tavaly is vezető helyen végzett a prémium személyautók eladásában, de a kishaszon- és nagyhaszongépjárművek is jól teljesítettek - értékelte a tavalyi évet Reinhard Münster, a vállalat ügyvezető igazgatója a Mercedes évértékelőjén. Ismertette, hogy 113,16 milliárdos árbevételt értek el tavaly, amely 4,2 százalékos növekedés 2018-hoz képest.

A Datahouse adatai szerint 2019-ben 4503 Mercedes-Benz személygépjármű állt forgalomba, kiemelkedő eredményt értek el az AMG-modellek, amelyek a teljes eladás több mint 10 százalékát tették ki. A kecskeméti Mercedesek is jól fogytak: az A-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake modellekből összesen 830 került forgalomba Magyarországon, ami 2018-hoz képest 48 százalékos növekedés. A legjobban az E-osztály limuzin változata teljesített, 574 eladott darabbal, a SUV-ok között pedig a teljes hazai értékesítés több mint kétharmadát tették ki.

Kiemelte, hogy hazánkban is népszerűen voltak a márka plugin-hybrid modelljei, illetve a teljesen elektromos EQC is. Emellett az ügyvezető igazgató ismertette, hogy 2020-ban újabb elektromos, illetve hibrid modellek érkeznek majd a magyar piacra is.

Elhangzott, hogy az after-sales üzletág 7,7 százalékot gyarapodott Magyarországon, 21 szerződéses partnerrel dolgoztak együtt, amelyek 18 értékesítési ponttal és 31 szervizzel várták az ügyfeleket, 1360 munkatársat foglalkoztatnak.

Dübörög a kecskeméti gyár

Az eseményen ismertették a kecskeméti gyárat üzemeltető Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft. eredményeit is: több mint 190 ezer személyautó készült el a magyar gyárban, a cég pedig 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el - ez 2018-hoz képest 2,7 százalékos növekedés.

A Pénzcentrum autóhitel kalkulátor segít gyorsan és egyszerűen eligazodni különböző bankok ajánlatai között. Bankonként csak a Neked legkedvezőbb ajánlatot mutatjuk meg a választott hitelösszeg és futamidő alapján.

A gyár úttörő szerepet tölt be az új gyártástechnológiák fejlesztésében és tesztelésében, amelyeket a sikeres tesztek után más üzemek is átvesznek - hangzott el. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a kecskeméti üzemben 2019-ben háromszor is megújult a modellpaletta, megkezdték az új CLA és AMG-modellek gyártását, összesen három új gyártásindítást vezényeltek le a gyárban. Wolff ismertette, hogy 2019-ben a kecskeméti üzem nyerte a legjobb gyárnak járó díjat, amelyet az összes Mercedes-üzem között osztanak ki. Hozzátette a tavalyi eredmények nem lettek volna megvalósíthatók a gyár munkavállalói nélkül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szólt még az idei kihívásokról is, hiszen ez nehéz év lesz az új EU-kvóták miatt. Kiemelte, hogy a Mercedes-gyárnak már kész programja van az idei évre, amiből az következik, hogy a hazai üzem kiemelten fontos az anyavállalatnak.

Bemutatkozott a GLB

A sajtóeseményen bemutatták a Mercedes új modelljét, a GLB-t: a kompakt méretű SUV akár hétüléses verzióban is rendelhető lesz, így itthon igényelni lehet rá a nagycsaládosok 2,5 milliós kedvezményét. Az új SUV 12,2 millió forittól indul a magyar kereskedésekben, a legdrágább AMG sportmodell pedig 18 milliónál áll meg. Erre még 444 ezer forintot kell rászámolni a konfigurátor szerint, ha valaki hét üléssel akarja megrendelni a GLB-t.

Tehát bőven belefér az állami támogatás értékhatárába, így akár új Mercedes-terepjárót is vehetnek a háromgyermekes családok az állami támogatásból. Így pedig a legalapabb hétüléses GLB-t nagyjából 10 millió forint körül tudják megvásárolni a jogosultak. A GLB-nek van magyar vonatkozása is, egy fiatal MOME-diák is kivette a részét a tervezésben.

Hesz Tamás értékesítési és marketing igazgató a modell kapcsán megjegyezte, hogy a Mercedes autóinak negyede a kompakt-családból került ki, az új GLB pedig a kompaktok és az SUV-k tulajdonságait ötvözi. Az új modell az első olyan kompakt, amelyet hétszemélyes verzióban is értékesít a Mercedes.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm