13 °C Budapest

Itt a bejelentés: újabb korlátozások jönnek a koronavírus miatt Magyarországon

2020. augusztus 19. 17:26

A nemzetközi járványhelyzet miatt szigorítani készül a beutazási szabályokat a kormány - jelentette be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. 

"A kormány mai ülésén értékelték az európai járványügyi helyzetet, és mint látható, Európában a helyzet általánosságban romlik, legfeljebb néhány országban stagnál" - mondta Gulyás Gergely. A miniszter hozzátette: mivel az európai adatok néhány hét késéssel a magyarországi statisztikákra is hatással vannak, így

semmilyen enyhítésről nem lehet szó a már bevezetett szabályokban hazánkban.

A beutazásra vonatkozó új szabályok kidolgozásán már dolgozik a kormány, mint azt a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: jövő héten várható a konkrétumok bejelentése.

A legfontosabb, hogy akadálytalanul újraindulhasson az oktatás. Tekintettel leszünk az országok fertőzöttségi szintjére és az üzleti utakra, egy komplex szabályozást fogunk kialakítani

- mondta a miniszter

Gulyás viszont előre figyelmeztette a magyarokat, hogy szeptember elsejétől szabadságot, nyaralást külföldre lehetőleg senki ne szervezzen, különösen ne a déli országokba. Gulyás szerint a legnagyobb veszélyt továbbra is a járvány behurcolása jelenti.

Újságírói kérdésre reagálva a miniszter beszélt arról is, mi a helyzet azokkal az utakkal, amiket már korábban (a jelenlegi szabályok alapján) lefoglaltak. Gulyás kifejtette: aki következmények nélkül tudja lemondani, tegye meg, amúgy vis maior lehet majd a kormány szigorítása miatt.

Gulyás viszont - szintén újságírói kérdésre reagálva - leszögezte, hogy a kijárási korlátozás újbóli bevezetése egyelőre nincs napirenden. Hozzátette: a távolságtartási szabályok esetleges szigorításáról az Operatív Törzs tehet javaslatot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Iskolakezdés

Az oktatási intézményekre vonatkozó járványügyi intézkedési tervvel kapcsolatban Gulyás elmondta, vannak olyan szabályok, például a higiéniás szabályok, amelyek betartása nagyon fontos, de bevallotta, hogy vannak nem túlzottan életszerű pontok is a tervben. Elmondása szerint minden iskola és iskolaigazgató tud segíteni, hogy ahol nagy a létszám, milyen intézkedésekre lesz szükség.

Azzal kapcsolatban, hogy az iskolában a másfél méteres távolság betartható, meglehetősen szkeptikus vagyok

- árulta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a kötelező maszkviselést nehezen tudja elképzelni az iskolákban, de a homlokhőmérőzést jó javaslatnak tartja.

Nyugdíjasok

"A nyugdíjkiegészítést törvény rögzíti, így nyugdíjkiegészítés várhatóan az idei évben is lesz, a mértékét szeptemberben tudjuk megmondani" - szögezte le Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont azt is elmondta, hogy

"Rezsiutalványt a jelen gazdasági helyzetben nem tudunk ígérni."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm