2020. február 20. csütörtök Aladár, Álmos

Itt 1000 forintos a benzinár Magyarországon: igen, egy liter kerül ennyibe


Nem elírás, ezer forintos literáron is lehet ma benzint tankolni magyar benzinkúton: bár az üzemanyag csak a nevében alkalmas versenyzésre, ha valakinek szabályos versenybenzin kéne, akkor legkevesebb 1300 forintos literenkénti áron juthat hozzá.

Bár itthon ma 385 forintba került egy liter 95-ös benzin (a prémiumok átlagosan 30-40 forinttal drágábbak), bizonyos üzemanyagok ennek többszöröséért kaphatóak itthon. A hvg.hu vette észre, hogy a Mol Racing Fuel 102+ nevű naftát a cég százhalombattai telepén 990 forintos literáron jegyezik. Ennél olcsóbban is ki lehet hozni a versenybenzint, ugyanis az a Mol Váci úton található kútján 890 forintos áron is tankolható - a különleges üzemanyag Sárváron, illetve a Hungaroring melletti benzinkúton is kapható még.

A Racing Fuel 102+-t a verseny járművekbe és magas teljesítményű széria sportautókba ajánlják. Ám a Mol nem ajánlja profi versenyzésre a Racing Fuel 102+-t. Akinek fontos a Nemzetközi Autósport Szövetség üzemanyag szabályzatnak való megfelelés, annak az 1 290 forintos literárú Racing Fuel RST, vagy az újabb fejlesztésű, akár 106-108 oktános és még ennél is drágább benzint kell tankolnia a versenygépébe.

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk