Ingyenes strandok a Balatonnál: itt a lista!

Pénzcentrum
2012. július 6. 05:24

Több tucatnyi ingyenes-és szabadstrand vár a Balatonnál Az előrejelzések szerint a hétvégén is folytatódik a kánikula, a hőség, és a jövő héten is csak lassan mérséklődik a meleg. Ezekben a napokban sokan veszik az irányt a Balaton felé, hiszen a magyar tenger hőmérséklete 26-27°C - a Pénzcentrum.hu pedig mutatja az ingyenes strandok teljes listáját.

Teljes erőbedobással dübörög a nyár, a hétvégén is kánikulára, 34-35 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk. A nagy melegben sokan a fürdők, strandok felé veszik az irányt, a felmérések szerint a legnépszerűbb belföldi desztinációnak továbbra is a Balaton számít.

A Magyar Turizmus Zrt. idei felmérése szerint idén tízből négy család a Balatont választja, 8% látogat el az Észak-Alföld régióba, közel 8% pedig az Észak-Magyarország turisztikai régiót keresi majd fel. A belföldi utazás átlagos hossza a tervek szerint 5 éjszaka lesz - a 2011-es eredményekhez képest nőtt a tervezett utazások hossza. A belföldön utazni szándékozók a leghosszabb időt (7,51 éjszakát) a Balatonnál szeretnék eltölteni. A Balatonnál az igénybe venni kívánt szálláshelyek egyötöde saját nyaraló lesz, további közel egyötödében ismerősöknél, rokonoknál szállnak meg, de az utazások háromötöde esetében fizetős szálláshelyet fognak igénybe venni.

KATTINTS A LISTÁKHOZ:

Szabadstrandok a DÉLI parton

Szabadstrandok az ÉSZAKI parton

A Balaton nem játszótér

A rendőrség arra figyelmezteti a Balatonnál nyaralókat, hogy egy-egy kánikulai hétvégén akár több százezer ember tartózkodhat a vízben, ezért különösen fontos betartani a szabad vizekben való fürdés szabályait.

Kiemelték, hogy a gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek, a szélben elsodródó fürdőeszközök és játékok után ne ússzon be senki a mély vízbe, ha mégis megteszi és elsodródik, akkor kapaszkodjon a fürdőeszközbe a segítség megérkezéséig. Nem szabad a fürdés vagy vízi jármű használata előtt alkoholt vagy más kábító anyagot fogyasztani, és közvetlenül étkezés után vízbe menni. Tilos felhevült testtel a vízbe ugrani, előtte le kell mosakodni. Nem tanácsos vízi járművön vagy felfújható fürdőeszközön, gumicsónakban, gumimatracon elaludni, amikor az a vízben van.

Sorra lopták a kocsikat a Balatonnál: pofonegyszerű a módszer - KATTINTS!

A Balaton medre - főként a sekélyebb déli parton - a bemaródások mentén hirtelen mélyülhet, ami nem látszik. Ezért ismeretlen helyen óvatosan fel kell mérni a meder jellemzőit fürdőzés előtt. Lehetőleg senki ne tartózkodjon egyedül a vízben, mert akár egy rövid ideig tartó eszméletvesztés is fulladáshoz vezethet - figyelmeztetett a rendőrség.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS A LISTÁKHOZ:

A legjobb strandok az Északi parton

A legjobb strandok a Déli parton

Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Tilos fürdeni hajóútban, kikötők, hajóállomások, vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák területén, valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve ha a vízfelület megvilágított.

A Balatonon áprilistól október végéig viharjelző szolgálat működik, amelynek állomásai több irányból is jól láthatóak. Az elsőfokú, percenként negyvenötször felvillanó viharjelzés esetén a parttól 500 méternél nagyobb távolságra tilos fürdőzni. A másodfokú, percenként kilencvenszer felvillanó sárga fényjelzés esetén pedig tilos fürödni.


A rendőrök arra kérik a strandolókat, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket; minden évben több bejelentés érkezik arról, hogy számítógépek, mobiltelefonok tűnnek el.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy az autóban sem szabad értékeket hagyni, mivel a megnövekedő autóforgalom miatt a feltörések száma is emelkedik - tette hozzá az osztályvezető. A rendőrség fokozott járőrözést tart a fürdők környékén, de csak akkor lehet hatékonyan megelőzni az ilyen bűneseteket, ha nem "trezorként" használják az autókat.

Szabadstrandok a DÉLI parton

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem