2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Indul a strandrazzia a Balaton körül: nem csak a hekkezők vannak veszélyben


A strandokon és fürdőknél működő vállalkozásokat ellenőrzi az adóhivatal több megyében, de nem hagyják ki a napozó-, és strandkellékeket áruló kereskedőket sem. A következő napokban hatósági vizsgálatokat tartanak a Balaton körül.

Egyre nagyobb tömegek keresik fel a vízpartokat és a fürdőket, így hogy elkezdődött a nyári szünet és a hőség is megérkezett. A strandolók számával a fogyasztás is megugrott a strandokon, fürdők közelében működő vállalkozásoknál: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feltehetően emiatt rendelt el strandrazziát jó pár megyében - írja a Magyar Nemzet.

A NAV tervei szerint az ország felében strandok és fürdők környékén dolgoznak majd nagyon gyakran az adóhatóság emberei. Somogyban például a pizzériákat, az ételkiszállítókat, a vendéglátóhelyeket és a fizetővendéglátókat ellenőrzik, a megye Balaton-parti településein és a zamárdi Balaton Sound Fesztivál környékén lehet ellenőrzésekre számítani.

Somogyban és Zalában is lesznek ellenőrzések a strandokon, fürdőhelyeken, Veszprémben pedig a szuvenír- és ajándékboltokat, illetve a strandcikkeket árusító üzleteket keresi fel a NAV, de még ebben a hónapban lesznek strandellenőrzések a Pest, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Baranyában a fürdőzéshez szükséges termékek árusítóhelyei számíthatnak hatósági vizsgálatra. Csongrádban a fürdőhelyek kereskedőit és vendéglátóit keresik fel a jövő héten.

A hatóság emberei főként arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát vevőiknek, bejelentették-e alkalmazottaikat, és megfelelőn használják-e online pénztárgépüket, és szóba kerülhet a készpénzkészlet helyzete is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.