2021. január 25. hétfő Pál

Íme, egy EU-s toplista, amin végre verjük a szlovákokat és a románokat is


Egy újabb átfogó európai felmérés szerint tőlünk nyugatabbra érzik azt az emberek, hogy abszolút elégedettek lehetnek a városuk kül- és beltéri sportolási lehetőségeivel, stadionjaikkal és más sportlétesítményekkel. Az sem meglepetés talán, hogy a lista sereghajtói Kelet-Európából kerülnek ki. A magyar főváros, Budapest egyébként az összesítés hátsó felén tanyázik, és bár csak a megkérdezettek 46 százaléka volt elégedett a sportlétesítményekkel, európai szinten is rekord magas volt azok száma, akik nem tudtak vagy egyáltalán nem akartak válaszolni a kérdésre. 

Egy átfogó európai statisztika szerint a németországi Münster, a finn Oulu, a belga Antwerpen, Luxembourg és a finn főváros, Helsinki lakosai a legelégedettebbek városuk sportlétesítményeivel. Ezek a városok egytől-egyik 85-85 százalékos elégedettségi mutatóval végeztek az élen.

A "csak a" fővárosok vizsgálatának tekintetében ugyanakkor már koránt sem lehet ekkora minősítési számokról beszélni. A szórás ugyanis igen magas, az elégedettségi ráta 38 és 84 százalék között mozog. Legjobb a helyzet, a már a korábban is felsorolt Luxembourgban és Helsinkiben, akikhez csatlakozott még Amsterdam, Prága és Dublin. A lista három sereghajtója pedig Szófia, Bratislava és Bukarest.

A 2015-ös eredmények szerint Magyarország fővárosa Budapest a lista hátsó fertályán helyezkedik el, összesítésben a 18. helyen. Ez az eredmény számokban azt jelenti, hogy a megkérdezettek mindössze 46 százaléka volt elégedett a kültéri sportpályákkal és beltéri sportolási lehetőséget biztosító intézményekkel. Ami a számokat némiképp árnyalja, hogy a százalékosan igen magas, 25 százalék volt azok aránya, akik nem tudtak vagy egyáltalán nem akartak választ adni hazánkban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked