2020. július 2. csütörtök Ottó

Íme, egy EU-s toplista, amin végre verjük a szlovákokat és a románokat is


Egy újabb átfogó európai felmérés szerint tőlünk nyugatabbra érzik azt az emberek, hogy abszolút elégedettek lehetnek a városuk kül- és beltéri sportolási lehetőségeivel, stadionjaikkal és más sportlétesítményekkel. Az sem meglepetés talán, hogy a lista sereghajtói Kelet-Európából kerülnek ki. A magyar főváros, Budapest egyébként az összesítés hátsó felén tanyázik, és bár csak a megkérdezettek 46 százaléka volt elégedett a sportlétesítményekkel, európai szinten is rekord magas volt azok száma, akik nem tudtak vagy egyáltalán nem akartak válaszolni a kérdésre. 

Egy átfogó európai statisztika szerint a németországi Münster, a finn Oulu, a belga Antwerpen, Luxembourg és a finn főváros, Helsinki lakosai a legelégedettebbek városuk sportlétesítményeivel. Ezek a városok egytől-egyik 85-85 százalékos elégedettségi mutatóval végeztek az élen.

A "csak a" fővárosok vizsgálatának tekintetében ugyanakkor már koránt sem lehet ekkora minősítési számokról beszélni. A szórás ugyanis igen magas, az elégedettségi ráta 38 és 84 százalék között mozog. Legjobb a helyzet, a már a korábban is felsorolt Luxembourgban és Helsinkiben, akikhez csatlakozott még Amsterdam, Prága és Dublin. A lista három sereghajtója pedig Szófia, Bratislava és Bukarest.

A 2015-ös eredmények szerint Magyarország fővárosa Budapest a lista hátsó fertályán helyezkedik el, összesítésben a 18. helyen. Ez az eredmény számokban azt jelenti, hogy a megkérdezettek mindössze 46 százaléka volt elégedett a kültéri sportpályákkal és beltéri sportolási lehetőséget biztosító intézményekkel. Ami a számokat némiképp árnyalja, hogy a százalékosan igen magas, 25 százalék volt azok aránya, akik nem tudtak vagy egyáltalán nem akartak választ adni hazánkban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk