20 °C Budapest

Íme a Balaton legdrágább települése: horror pénzt kérnek egy éjszaka szállásért

2020. augusztus 12. 10:01

Bár a hosszú hétvégén fullon lesz a Balaton, azért még érdemes keresgélni, és rárepülni a lemondott foglalásokra. Kiderült, hogy a tó legdrágább települése Balatonszéplak, ahol átlagosan 10 ezer forintot kell fizetni egy éjszakáért - ezzel szemben Balatonkeresztúron átlagosan 4 ezerbe kerül a szállás.

Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon, de érdemes a meghiúsult foglalásokra is rákeresni - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője, aki beszélt arról is, hogy adatbázisukban a teljes belföldi foglalás 34 százaléka szól valamilyen Balaton-parti településre, ami 12 százalékpontos növekedés 2019-hez képest. Hozzátette, hogy nemcsak a Balaton, hanem a Velencei-tó és a Tisza-tó környéke is kedvelt úti cél idén nyáron.

A foglalási adatok alapján a Balatonnál átlagosan 3 főre és 3 éjszakára keresnek szállást. A három legnépszerűbb település pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz. Annak ellenére is, hogy Siófok az egyik legdrágább település

- mondta a szóvivő. A szállásközvetítő portál számításai szerint egy siófoki apartman átlagos ára 8314 fejenként egy éjszakára. A legmagasabb átlagárat egyébként Balatonszéplakon találta a portál: itt több mint 10 ezer forintba kerül egy éjszaka. Ezzel szemben Balatonrendesen vagy Balatonkeresztúron már átlagosan 4 ezer forint körüli összegből megszállhat egy apartmanban egy vendég éjszakánként.

A veszélyhelyzet feloldása után főleg az apartman, vendégház, panzió kategóriába sorolt szállások iránt volt nagyobb kereslet - mondta Kelemen Lili. Ugyanakkor a nyári csúcsszezonra már a hotelek is felzárkóztak, szinte egyenlő arányban részesedtek a foglalásokból. A beszélgetésből kiderült még, hogy a Balatonnál azonban 5 százalékkal csökkent a kereslet a hotelek szolgáltatásaira 2019-hez képest. Ezzel szemben az apartmanokban 0,8, a vendégházakban pedig 1,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest.

A szállás.hu használati statisztikái alapján a félpanzió, valamint az önálló ház medencével kategóriák iránt volt a legnagyobb kereslet. Emellett a szép-kártyás fizetési lehetőségre, illetve a konyhás apartmanokra kerestek rá a legtöbbször.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm