2019. június 24. hétfő Iván

Ilyen újdonságokkal várják a fürdőzőket: már most tömeg van a strandokon


A hosszúhétvégére kinyitott a balatoni strandok többsége, és pünkösdkor több tízezren keresték fel az ingyenes fürdőhelyeket is. A hőség elől menekülők birtokba vették a három kilométer hosszú balatonlellei és a húszezer négyzetméteres boglári Platán standot is, és sokan célozták meg Zamárdit is, a fővároshoz legközelebb eső balatoni fürdőhelyet.

Korábban nyitott a tervezetnél Keszthelyen a Városi, a Helikon és a Libás strand is, ahol új úszó napozóstégek is várták az első vendégeket - írja a Magyar Nemzet. Révfülöpön átadták a Császtai strand homokos gyereköblét, Tihany pedig pálinkapiknikkel várta a balatonra utazókat. A balatonfüredi Tagore sétányon a hal- és borünnep háromnapos gasztronómiai eseményein vehettek részt a pünkösdözők. A szigligeti várban pedig pünkösdvasárnap reggelétől hétfő estig történelmi harcászati bemutatókra került sor. 

A Balaton vize kiváló, a tó egyetlen területén sincs kifogásolható méretű algaszaporodás - mondta el Boros Gergely, az MTA Balatoni Limnológiai Intézetének tudományos főmunkatársa. A klorofillkoncentráció, ami az algásodás egyik mutatója, alacsony, a Keszthelyi- és a Szigligeti-öbölben 8-10, a tó keleti medencéjében 4-5 mikrogramm literenként. - A tóban nincsenek olyan fajok, amelyek veszélyt jelentenének az emberre - jelezte a kutató.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készlethiány lehet a hétszemélyes kocsikból: káoszra számít az egyik legnagyobb kereskedő
Több tisztázatlan pont is van még a júliusban startoló program körül - interjú.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

Lidl

06.20-06.26
Országos

Spar

06.20-06.26
Országos

Interspar

06.20-06.26
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk