2020. október 1. csütörtök Malvin

Ilyen sorok vannak a BKK-pénztáraknál hétfő reggel + fotók

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. május 5. hétfő 07:52

Igaza lett a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK): tényleg vannak sorok a jegypénztáraknál az első májusi munkanap reggelén. Az mindenesetre látszik, hogy a közlekedési társaság sokat tesz azért, hogy rövidítse a sorban állást.


Múlt héten jósolta meg a BKK, hogy május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani Budapesten. Persze azt is tanácsolták, hogy ennek elkerülése érdekében célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet.

Sokan azonban nem hallgattak a tanácsra (vagy nem tudtak korábban bérletet vásárolni), ezért több jegy-és bérletpénztárnál meglehetősen hosszú sorok alakultak ki. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint legalább 10-15 perc sorban állásra számítson az, aki ma veszi meg a bérletét.

A Nagyvárad-téren például ilyen sokan álltak sorban hétfő reggel fél 8-kor:

Az ellenőrök igyekeznek rövidíteni a sort. Azok az utasok, akik csak menetjegyet szeretnének vásárolni, náluk is megtehetik. Információink szerint azonban más, forgalmasabb pénztáraknál még hosszabb sorokra kell számítani.

A Corvin-negyednél sem jobb a helyzet, sőt:

A BKK egyébként azt javasolja, hogy az ügyfélközpontokon, valamint jegy- és bérletpénztárakon kívül érdemes lehet az M4-es metró állomásain, valamint az Astorián, a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, az Etele téren és a Népligetnél már a nap 24 órájában üzemelő, illetve a hamarosan városszerte telepített új automatákat is igénybe venni. Az új automatákban a legtöbb jegy- és bérlettípus bármikor megvásárolható, érmét, bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, valamint bankkártyával is lehet fizetni.

Szintén a sorban állás idejének csökkentése érdekében a metróvonalakon a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is vásárolhatunk vonaljegyet. A biztonsági őrök azonban nem árusítanak más típusú menetjegyeket - így például szakaszjegyet -, illetve bérletet, kizárólag 350 forintos vonaljegyet.

A havi Budapest-bérletet a BKK értékesítési pontjain kívül a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ kijelölt pénztáraiban is meg lehet váltani.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó