2019. július 15. hétfő Henrik, Roland

Ilyen simán fázhat rá az egyszeri autós: rendőr sem kell a felelősségre vonáshoz


Bár a magyar rendőrség bárki ellen indíthat eljárást forgalmi szabálysértés miatt, például egy videófelvétel alapján, ahhoz hogy ez megtörténjen több dolognak is klappolnia kell. Többek között azonosíthatónak kell lennie a helyszínnek, ismerni kell a felvétel idejét, és természetesen a videón szereplő sofőrnek ténylegesen szabályt kell sértenie - írja a InfoRádió.

A portál egy hozzájuk került videófelvétel kapcsán kereste meg az ORFK-t, azzal a kérdéssel, mikor indítható hivatali eljárás akkor, ha például egy videófelvételen csípnek nyakon egy súlyosan szabálytalankadó aszfaltbetyárt. A szerv válaszaiból kiderült, hogy a rendőrség a látókörébe kerülő, kiemelt tárgyi súlyú szabályszegés, vagy bűncselekmény gyanúját felvető esemény esetén hivatalból eljárást indít. Ám azzal, hogy a hatósághoz eljut egy felvétel, még nem indul automatikusan eljárás. Ehhez több dolog is kell:

  • azonosítható legyen a helyszín,
  • hogy valóban szabályt sértett-e a sofőr, és
  • hogy kiderüljön, Magyarországon történt-e az eset, hiszen a magyar hatóságok csak a határokon belül járhatnak el.
  • A felvétel készítésének idejét is ismerni kell, mert ilyen esetekben is létezik elévülés.

Sőt, az ORFK arról is tájékoztatta a portált, hogy az esetleges felvételen szereplő időpont nem elég, azt ugyanis a felvétel készítője állítja be a készüléken. Ebből az következik, hogy egy ilyen felvétel megszerzése után újabb bizonyítékokat kell gyűjteni - például a készítő tanúvallomását.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Elképesztő, ami a lakáspiacon történik: ez is felveri az árakat
Megtudtuk, mire veszi fel a lakáshitelt a magyar.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk