Ilyen jót a fővárosban nem eszel: ezek a legjobb balatoni ínyenc éttermek

Pénzcentrum2020. augusztus 1. 13:01

Nem csak lángost és hekket lehet kapni a Balaton partján. Ha akarsz enni egy jót, akkor ezekben az éttermekben egészen biztosan nem fogsz csalódni.

A Balaton sosem volt olcsó hely a magyarok pénztárcájának, idén nyáron aztán tényleg elszabadultak az árak: nem csak a lángos és a sör megfizethetetlen, de a szállások árai is az egekben vannak. A Pénzcentrum egy friss cikkéből kiderül az is, hogy egyes szállásadók kihasználva a belföldi turizmus 2020-as egyeduralmát, és a SZÉP kártyákra feltölthető extra pénzek miatt megnövekedett keresletet, idén akár háromszoros áron próbálják kiadni az apartmanjaikat.

Mindezek ellenére a Balaton évről-évre jobb hely, hiszen rengetegen dolgoznak azért, hogy végre megkapja a méltó megbecsülését, és ne csak júniustól 15-től augusztus 20-ig tartson a szezon.

"Célunk, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsünk meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Igényes dolgokat szeretnénk létrehozni igényes környezetben, a Balatonon, amely hitem szerint egész létünk alapját jelenti" - foglalja össze törekvéseit Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

A tó és a tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint például az Év Strandétele verseny, melyet 2015 óta minden évben megrendeznek. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

De nem csak igényes strandkaja jut a nyaralóknak, hanem igazi ínyencségeket is megkóstolhatnak. A Magyar Konyha évek óta listázza nem csak a fővárosi, de a tó környéki helyeket is legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni helyet listáz, hogy ne csak hekkben, lángosban gondolkodjanak a nyaralók, hanem kóstolják meg a helyi jellegzetes ízeket is, valamint ínyenc étermekbe is térjenek be.

A kiadvány alapján a 10 legjobb ínyenc étterem 2020-ban a Balatonnál:

  • Bistro Sparhelt - Balatonfüred
  • Bock Bisztró Balaton - Vonyarcvashegy
  • Kistücsök Étterem - Baaltonszemes
  • Kővirág - Köveskál
  • Kistrinus Gasztroműhely és Borbirtok - Kéthely
  • Szent Donát Borkúria Bisztró - Csopak
  • Szőlőhegyi Bisztró - Badacsonytomaj
  • Terazza Bisro-Bar - Sümeg
  • Tölgyesi Kúria - Káptalantóti
  • Villa Kabala - Szigliget

 

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, Kúria, nyár, belföld,