2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor

Így veszik át a kínaik a világuralmat: csak nézünk

  • MTI
  • 2020. január 17. péntek 10:31

A világ GDP-jének több mint 16 százalékát adta tavaly Kína, amely a világ 2019. évi gazdasági növekedéséhez 30 százalékban járult hozzá - közölte pénteken tartott sajtóértekezletén az ázsiai ország statisztikai hivatalának a vezetője.

Ugyancsak pénteken hozták nyilvánosságra azt az adatot, hogy tavaly 1990 óta legkisebb ütemben, 6,1 százalékkal nőtt Kína hazai összterméke (GDP). Kína a világ GDP-jének csupán két százalékát adta 1978-ban, amikor útjára indult a Teng Hsziao-ping néhai kínai vezető által meghirdetett "reform és nyitás" politika.

Kína már 2009-ben lekörözte Japánt és ezzel a világ második legnagyobb gazdasága lett az Egyesült Államok után.  1978 óta a kínai gazdaság gyors ütemben bővült, 2014-ben még 10,4 százalékos emelkedést jegyeztek fel, majd a növekedés évről évre fokozatosan lassult.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk