2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Így tervezd meg a családi nyaralást, hogy mindenki jól szórakozzon


A szünidő közeledtével minden család tervezi már a közös nyaralást. Sokasodnak a kérdések: hova menjünk, mit csomagoljunk, a kicsiknek lesz-e külön pancsoló, nem fog-e unatkozni a kamaszgyerekünk? Itt van néhány tipp, hogy a család minden tagjának élmény legyen a közös nyaralás.

Vond be a gyerekeket a tervezésbe

Szervezzétek meg közösen az utazást, és készüljetek rá együtt. Válasszatok közösen programokat, vagy akár helyszínt, kérdezd meg a gyerekeket, mi az, amit szívesen meglátogatnának az út során. Különösen figyelj arra, hogy kamasz gyermek ötleteit is meghallgasd. Már a nyaralásra készülve hagyd önállósodni, például csomagoljon be egyedül. Próbálj minél több szabadságot adni neki a vakáció alatt, hogy ne érezze korlátozva magát, engedd nézelődni vagy a parton ejtőzni, kapjon saját költőpénzt - tanácsolja Sebestyén Orsolya, a hévízi hévízi NaturMed Hotel Carbona gyermekanimátora.

Ne utazással töltsétek a legtöbb időt

Hiába kárpótolna egy álomhelyszín a hosszú út után, a gyerekek és ti sem győznétek kipihenni magatokat a visszaútig. Ráadásul a fárasztó utazás miatt könnyen nyűgössé válhat mindenki, ezért érdemes inkább egy közelebbi, de kényelmesebben megközelíthető helyszínt választani úticélként. A gyerekek ugyanúgy örülnek majd, és egy családi nyaralás élvezeti értékét biztosan nem az otthontól való távolság mértéke befolyásolja.

Nyaraljatok társasággal

Érdemes nagyobb társasággal menni, ha családi nyaralást terveztek. Ha sokan vagytok, minden korosztály talál magának megfelelő partnert, a felnőttek pedig tehermentesíthetik egymást. Így hamarabb juthattok lopott órákhoz, nyugodt pillanatokhoz. Ezenkívül több szem többet lát, egyszóval több óvó szempár figyel pancsolás vagy homokozás közben. A kamaszok számára pedig szintén nagy öröm, ha elhívhatják barátjukat a nyaralásra. Így legalább nem a ti nyakatokon lógnak majd, és mindig lesz kivel beszélgetniük, strandolniuk.

Készüljetek a rossz időre is

Nyaralás közben érhetnek meglepetések: vízparti nyaralásnál például az esős, rossz idő könnyen el tudja rontani a fürdőzést. Sebestyén Orsolya szerint már a szervezésnél érdemes készülni az ilyen esetekre. Vigyetek magunkkal társasjátékokat, színezőket, különféle játékokat, keressetek környékbeli kirándulóhelyeket, látnivalókat. A legjobb megoldás pedig, ha olyan szállodában foglaltok szállást, ahol eleve számos gyermekfoglalkozás közül választhattok. Így, amíg a kicsik játszanak, addig a szülők is kipróbálhatják valamelyik kényeztető masszázst vagy szépítő kozmetikai kezelést.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó