15 °C Budapest

Így szakíts nagyot a használt autódon, két óra munkáért cserébe

2018. február 8. 19:00

Az egyik legnagyobb autókereskedelmi portál nap mint nap több mint négyezer új autós hirdetéssel találkozik, jókkal, kevésbé jókkal és nevetségesen rosszakkal. Az autódat valószínűleg gyorsan és jó áron fogod tudni eladni, ha megfogadod ezt az öt tanácsot, amit az oldal készítői szedtek össze, hogy megkönnyítsék a hirdetés megírását.

A nulladik pont, hogy szánj legalább egy órát a hirdetés megírására, valamint ugyanennyit az autó "felkészítésére". Kicsit olyan, mintha bálba küldenéd a gyermeked. Legyen ő a legszebb a parketten - ad jó tanácsot közleményében a hasznaltauto.hu.

1. Krumplival fotózni nem a legjobb ötlet

Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak egy régebbi típusú, pár megapixeles mobiltelefonnal, lehetőleg úgy, hogy semmi fontos részlet ne látszódjon az autóból. Autónkat legelőször a képek adják el, ezen akad meg először a potenciális vásárló szeme, tehát szánjunk rá időt és energiát, hogy a legjobb képekkel illusztráljuk járgányunkat. Használjunk fényképezőgépet, vagy olyan telefont, ami képes tűéles fotókat készíteni. A kocsi külsején túl érdemes mindent lefotózni, amit a leírásban kiemelünk, a belső teret részleteiben, a kisebb sérüléseket, vagy a kilométerórát. Mindenképpen nappali fényben készítsük a képeket és takarítsuk ki az autót kívülről-belülről, mielőtt nekiállnánk fotózni.

2. Ha dohányzó férfi vagy, ne add ki magad nemdohányzó nőnek

Nemdohányzó női tulaj, ugye? Akkor miért ilyen mély és rekedtes a hangja a telefonban? Sose hazudj a hirdetésben! Ha az apró karcolás az oldalán azt jelenti, hogy hiányzik a fél ajtó egy kamionnal való ütközés miatt, hidd el, észre fogják venni. A sérüléseket semmiképpen ne próbáld meg elrejteni, sőt fotózd le külön, hogy lássák mennyire komolyak. Érdemes elgondolkozni a javíttatáson is, minden esetre igaz, hogy a hiba nélküli autók jobb áron, könnyebben kelnek el.

3. Le a matricákkal és a leopárdmintás üléshuzattal

A kedvenc focicsapatod címere díszeleg a kocsi oldalán? A visszapillantón lóg az elmaradhatatlan plüss dobókocka? Lehet, hogy te szeretted, de most, hogy meg szeretnél válni az autótól, ezektől is búcsút kell venned. Egy szokatlan fényezéssel és díszítéssel rendelkező autóra általában nehezebb vevőt találni, ugyanis az emberek amennyire csak lehet, újat keresnek használtban is, amiben látják magukat. Egy szempillás lámpájú, virágmatricás autóban nem feltétlenül tudja magát elképzelni egy huszonéves irodista srác.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Papírok nélkül is jó lesz?

Elvesztek a papírok valahol a lakásban, de majd csak meglesznek... Jobb, ha kéznél vannak, mikor a hirdetést töltjük fel, mert akár a szervizkönyv fotói, akár a számlák képei jelentősen növelhetik autónk hitelességét. Néhány héttel ezelőtt a Használtautó.hu oldalán is elindult a dokumentumfeltöltés, 12 dokumentumkép tölthető fel, ami aztán nagy felbontásban jelenik meg a hirdetésekben. Ha a vevők nem a helyszínen nézegetik az autó már megmutatott dokumentumait, gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb fáradtsággal adhatjuk el autónkat.

5. Kisregény az olvasónak

Lehet, hogy órákig tudnál beszélni az autódról, de most ne tedd! Tömören, jó modorban írd le a fontos tudnivalókat, térj ki arra, ha van az autónak valamilyen hibája, esetleg különlegessége. Nyugodtan vegyél példát másoktól, ha van olyan hirdetés, ami téged meggyőz, példát vehetsz a stílusáról, használhatod mintának.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem