7 °C Budapest

Így mentenék a magyar turizmus kárait: élesedik az új állami program

2020. augusztus 4. 11:26

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány határozat a Széchenyi Turisztikai Kártya Programról, aminek célja a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítése.

Friss kormányhatározat születette a Széchenyi Turisztikai Kártya Programról, ami a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésére jött létre. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint, 

a Széchenyi Turisztikai Kártya Program keretében nyújtott hitelekhez kamattámogatást, kezelési költségtámogatást, kezességi díjtámogatást és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatást biztosít, amelyet úgy kell meghatározni, hogy a  vállalkozók által fizetett nettó hiteldíj (nettó ügyleti kamat, nettó kezelési költség, készfizető kezességvállalás nettó díja és egyéb pénzügyi intézmény által megelőlegezett költség) nem haladhatja meg a  0 százalékot.

A határozat feladatokat is oszt kormánytagoknak, így például felhívja az  innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy tegye meg a  szükséges intézkedéseket a  Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a  KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság bevonásával a  Széchenyi Kártya Programon belül a Széchenyi Turisztikai Kártya Program részletes feltételeinek kidolgozása. Továbbá a kapcsolódó kamattámogatás, kezelési költségtámogatás, kezességi díjtámogatás és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatás biztosításához szükséges feltételrendszer megteremtése érdekében azonnali hatállyal. 

Ezen felül megszólítja a pénzügyminisztert is, hogy az gondoskodjon 1 480 000 000 forint összegű többletforrás biztosításáról, szintén azonnali hatállyal. Továbbá a határozat felhívja a  pénzügyminisztert, hogy az  innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon a  gazdaságfejlesztést szolgáló feladatok finanszírozásához 2021. évben szükséges többletforrás, de legfeljebb 4 680 000 000 forint biztosításáról. Továbbá, a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a hitelek támogatásának finanszírozásához szükséges költségvetési források rendelkezésre állásáról a 2022-2024. közötti időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem