2020. október 1. csütörtök Malvin

Így közlekedj a BKV-n biztonságosan: itt a hivatalos ajánlás


A koronavírus-járvány idején különösen fontos, hogy a napi utazások során a lehető legkevesebbet érintkezzenek egymással fizikailag az utasok, és a munkájukat végző járművezetők, jegyellenőrök. A fertőzés terjedését lassíthatja, ha nem a hagyományos módon, azaz ügyfélszolgálaton vásároljuk az utazáshoz szükséges termékeket, hanem mobiljegyet használunk, amely a járvánnyal szemben biztonságosabb közlekedést biztosít számunkra.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedések ellenére a közösségi közlekedés továbbra is csak érvényes jeggyel és bérlettel vehető igénybe, amelyet a BKK jegyellenőrei folyamatosan ellenőriznek. Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely biztonságosabb megoldást jelent a járványidőszak során. Mobiljegy vásárlásakor az utasnak nem kell találkoznia az értékesítővel, illetve ellenőrzéskor is csökken annak lehetősége, hogy az utas az ellenőrzést végző személlyel érintkezzen. 

A mobiljegy használatával tehát nem csak az utasok, hanem a jegyellenőrök munkája is biztonságosabbá válik. Utóbbiak érintés nélkül, saját készülékükkel tudják megvizsgálni a felmutatott jegy érvényességét.

Bár egyelőre nem lehet a BKK összes jegytípusát elérni mobiljegy formában, azonban számos népszerű bérlettípus az utasok rendelkezésére áll, amelyekről sok egyéb hasznos információ mellett a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet olvasni. 

Alig több mint 9 hónap után a Mobiljegy projekt átlépte a szimbolikusnak számító 1 milliárd forintos összforgalmat. Az utasok összesen 200 ezer alkalommal használták jegyvásárlásra a telefonjukat, az eddigi adatokból pedig a legkedveltebb termékek listája is kezd kirajzolódni.

 

  • A mobiltelefonon megvásárolt jegy- és bérlettípusok közül toronymagasan a természetes személyek részére váltott Havi Budapest-bérlet teljesített a legjobban. Erre eddig több mint 750 millió forintot költöttek a fővárosban közlekedők. 
  • A napijegy típusú termékek közül a 24 órás jegy a legnépszerűbb, amelyből az elmúlt hónapokban közel 25 ezer darab fogyott, több mint 40 millió forint értékben. 
  • Továbbra is jól teljesít a legelsőként bevezetett termék, a Repülőtéri vonaljegy, amelyből több mint 52 ezer darabot vásároltak az utasok 47 millió forintért.

 

A pénzügyi adatok mellett az utasok visszajelzései is megerősítették, hogy a fővárosban közlekedők szívesen használják ezt az új értékesítési csatornát. Az elmúlt időszakban a BKK rengeteg hasznos visszajelzést és javaslatot kapott a felhasználóktól, amelyeket a szakemberek felhasználtak a rendszer fejlesztése során és azt a jövőben is figyelembe veszik.

A 2019. június 2-ától használható közlekedési mobiljegyrendszerben tavaly év végéig megközelítőleg 95 ezer vásárlás történt - hívta fel a figyelmet korábban Dr. Varga Ivett. A BKK vezérigazgatója hozzátette azt is, hogy a társaság célja, hogy hosszútávon kényelmesebbé váljon az ügyfelek számára a vásárlás, és a mobiljegyhez hasonló értékesítési csatornák váljanak általánossá a készpénzes fizetéssel szemben.

A mobiljegyről

A közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerződött viszonteladóinak mobilapplikációin keresztül is elérhető. A 2019 nyarán indított fővárosi projekt a kedvező tapasztalatok után számos új díjtermékkel bővült az elmúlt hónapokban.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó