4 °C Budapest

Így kerülhet egy vagyonba az ausztriai kiruccanás

2017. március 19. 17:30

A téli szezonban bekövetkezett balesetekre, köztük a síbalesetekre átlagosan 80 ezer forint kártérítést fizetett ki utasbiztosítás formájában a K&H. A legjelentősebb kiadást egy helikopteres mentés jelentette, amely 1,5 millió forintba került. A Biztosító szakértői szerint egyre tudatosabbak a magyar turisták, többen kötnek utasbiztosítást a külföldi utak előtt, amelyek átlagos díja tavaly 6756 forintot tett ki.

A téli balesetekre átlagosan 80 ezer forintot fizetett ki a K&H Biztosító, ám a kártérítések összege között jelentős a szórás. A legmagasabb összeget, 1,5 millió forintot egy kulcscsonttörés miatti helikopteres mentésre, és az azt követő kezelésre fizetett ki a társaság. A múlt év egészében az utasbiztosítási átlagdíj 6756 ezer forint volt, a teljes kárösszeg pedig közel 84 millió forintra rúgott. Bár a téli utazások kárstatisztikája még nem teljes, a biztosító előzetes mérlege szerint a kártérítéssel járó balesetek 70 százaléka Ausztriában történt.

A tapasztalatok szerint az elmúlt években óvatosabbak lettek a külföldre tartó magyarok, többen kötöttek utasbiztosítást. Ezek a biztosítások az utazási kiadások töredékéért nyújtanak biztonságot egy-egy baleset esetén, így akár több millió forintos kiadást is megspórolhatunk.

Ráadásul a magyarok utazási kedve is nőtt az elmúlt években: a külföldi utazások száma 2013-ban 16 millió, egy évvel később 16,3 millió volt, 2015-ben pedig megközelítette a 17,3 milliót. A biztosító szerint érdemes komplex utasbiztosításokat kötni, amelyek teljes körű védelmet garantálnak, tehát az esetleges poggyászkárok mellett egészségügyi és baleseti eseményekre is fedezetet biztosítanak. Szintén jól jöhet baj esetén külföldön a jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás, bár ezek a legtöbb esetben eleve részét képezik az utasbiztosításoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm