6 °C Budapest

Igazi rémálom: sokan egy vasat sem kapnak a Green Holidays biztosítójától?

2017. augusztus 1. 10:00

Eddig 1902 kárigényt jelentettek be az Uniquánál, a teljes kárértéket 900 millió forintra becsülik. Egyelőre a teljes kárigényt nyilvántartja az Uniqa, ám a követelések közel 40 százalékának jogalapja kétséges. A bírósági döntés függvényében a ténylegesen a Green Holidays céggel szerződők akár teljes kielégítést kaphatnak.

Eddig 1902 kárigényt jelentettek be az Uniquánál, a teljes kárértéket 900 millió forintra becsülik - írja a Világgazdaság.

A biztosító lakossági biztosítási és kárrendezési vezetője, Vereczki András arról is beszélt, hogy ebből az összegből a kint rekedt utasok ellátására 26,2, hazaszállítására 57,2 milliót költött el a biztosító, és további 26 millió forintos tartalékot képezett azokra az elszámolásokra, amikor például a pórul járt utas saját költségén oldotta meg a hazajövetelt.  A fennmaradó mintegy 390 milliónyi kaucióbiztosítására 769 millió forintnyi kárigényt jelentettek be.

A bejelentések mintegy 38-40 százaléka olyan utasoktól érkezett, akik az indulhatunk.hu, a Szállás Outlet vagy a Professional Outlet cégen keresztül vásároltak. Ezen ügyletek döntő részében a hatályos jogi szabályozás szerint - mivel utazásszervezőként nem a Green Holidays volt feltüntetve, illetve az érintett cégek megbontották az utazási csomagokat - nem áll fenn a Green Travel és így biztosítójának kártalanítási kötelezettsége sem. Vereczki Andrásviszont azt mondta, az Uniqánál arra a következtetésre jutottak, hogy a bíróság jogköre dönteni ebben az ügyben, egyelőre a biztosító a szóban forgó követeléseket is nyilvántartja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Néhány utas már kapott egyébként valamenyni pénzt, péntektől azon ügyfelek esetében tudta megkezdeni az 50 százalékos szolgáltatási előleg kifizetését, akiknek ügye jól dokumentált és egyértelmű volt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem