Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.24)

Pénzcentrum2020. január 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2020.01.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2020.01.24).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön már több napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható, a hajnalra képződött pára- és ködfoltok délelőtt várhatóan mindenhol feloszlanak. A délnyugati szél gyenge, mérsékelt marad. Délután 3-7 fokot mérhetünk.

Péntek reggelre elsősorban az északi, északkeleti és keleti tájakon képződhet pára, köd, máshol változóan, illetve erősen felhős idő valószínű. Csapadék nem várható. Északnyugaton néhol egy-egy élénk délies széllökés előfordulhat. A minimum-hőmérésklet -3 és -8 fok között alakul. Napközben a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő. Csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön csapadék nem várható, reggel a pára-, ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot. A légmozgás nem lesz jelentős. Sok napsütés ígérkezik, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás és szédülés előfordulhat. Az idősek és a szívbetegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Több napsütés ígérkezik, ami jelentősen javíthat közérzetünkön, hangulatunkon. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Nem jön havazás. Szombatig jelentős mennyiségű csapadékra, így havazásra sem kell készülni.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,