Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.12.06)

2019. december 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.12.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.12.06).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel ismét sokfelé lesz párás, ködös az idő, helyenként hószállingózás, ónos szitálás továbbra is előfordulhat. Délkeleten ugyanakkor rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul, de a havas északi, északkeleti tájakon ismét mérhetünk -10 fok körüli minimumokat. Napközben délen, délkeleten szakadozhat fel többfelé a zárt felhőtakaró, máshol folytatódik a borongós, szürke, helyenként tartósan párás, ködös idő. Néhol továbbra is előfordulhat ónos szitálás, hószállingózás. A szél nem lesz jelentős. Délután -4 és +2 fok között alakul az ország nagy részén a hőmérséklet, de az átmenetileg naposabb déli, délkeleti tájakon 5-7 fok is lehet.

Szombat reggel is sokfelé párás, ködös időre ébredhetünk, de délen, délkeleten a borogngós időben átmenetileg kisebb eső is előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -6 és +3 fok között alakul, délen, délkeleten lesz enyhébb a reggel.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Péntek reggelre ismét az ország jelentős részén képződik pára, köd, mely napközben sokfelé tartósan is megmaradhat, így ezeken a tájakon jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. A tartósan ködös tájakon ködszitálás, ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat, csúszóssá téve az utakat, megnehezítve a közlekedést. A naposabb tájakon - erre elsősorban délen, délkeleten és a magasabb hegycsúcsainkon számíthatunk - érdemes lesz napszemüveget viselni vezetés közben. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben, de a nyirkos, párás, ködös időben felerősödhetnek az ízületi és a kopásos jellegű fájdalmak, sajoghatnak végtagjaink. A tartósan szürke, borongós idő miatt fáradékonyabbak, álmosabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. Ez az időjárási helyzet kedvez a kórokozók terjedésének, emiatt ajánlott a rendszeres kézmosás. Ebben az időben romlik a szmoghelyzet, így a légúti megbetegedésekkel élők és az asztmások panaszai erősödhetnek, köhögési inger, nehézlégzés, szemkönnyezés egyaránt előfordulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Téli állapotok. Számottevő csapadék pénteken sem várható. Hétvégétől viszont jelentősen enyhül az idő, a hó mindenhol olvadni fog.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem