Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.12.02)

Pénzcentrum2019. december 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.12.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.12.02).

36 órás előrejelzés

Hétfőn sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra, valamint helyenként ónos esővel kell számolni. Jelentősebb havazás elsősorban az ország északi, északkeleti felében valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős lökések kísérhetik. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.

Keddre kitisztul az ég, a csapadék elvonul térségünkből. A légmozgás a Dunántúlon és helyenként a középső, déli országrészben lehet élénk, időnként erős. Fagyos lesz a hajnal, helyenként az Északi-középhegységben és a havas tájakon -10 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, nappal 0, +5 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn országos csapadékra kell készülni. Eső, havas eső, és főként az ország északi, északkeleti felén hó teheti csúszóssá az utakat. Emellett helyenként ónos eső fordulhat elő, ami jelentősen növelheti a féktávolságot. A Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős északnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatás érvényesül, ami a frontérzékenyek szervezetét jelentősen megterhelheti. Fokozottan jelentkezhetnek a tünetek, mint fejfájás, migrén, görcsös panaszok, görcsös fejfájás. Vérnyomás-ingadozás és szívproblémák léphetnek fel. Az ízületesek intenzív végtagfájdalmakkal ébredhetnek, a tünetek napközben is fennállhatnak, és a következő napokon tartósan előjöhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Téli fordulat. Vasárnap estétől egyre több helyen havazás veszi kezdetét, hétfőn az északi, északkeleti tájakon több centis hóréteg összegyűlhet.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,